Karakter Vs Para

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
İlk kez sana katılmıyorum Wvant. Eğer parayı geçici kabul ediyorsan karakteri de geçici kabul etmelesin. Sonuçta karakterinle doğmuyorsun, yaşadıkların seni şekillendiriyor.
Yarın şirketim batarsa eğer bu paramı, lüks hayatımı falan götürür ama iyi insan olmak, vicdanlı olmak gibi özelliklerim bakii kalır neden değişsin

prometheus

Doçent
7 Ağu 2022
102
20
18
Yarın şirketim batarsa eğer bu paramı, lüks hayatımı falan götürür ama iyi insan olmak, vicdanlı olmak gibi özelliklerim bakii kalır neden değişsin
Birgün olurda çok inandığın bir şey yalan çıkarsa, arkandan vurulursan, açlıktan hırsızlık yapmaya başlayıp aç olmadığında da devam edersen, aynı insanların yazılıda kopya çekmesini normal görmeye başlamak gibi, karakterin işte böyle değişir

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
Birgün olurda çok inandığın bir şey yalan çıkarsa, arkandan vurulursan, açlıktan hırsızlık yapmaya başlayıp aç olmadığında da devam edersen, aynı insanların yazılıda kopya çekmesini normal görmeye başlamak gibi, karakterin işte böyle değişir
Yalan çıkması neden beni ben yapan şeyleri değiştirsin ki ve hırsızlık bir karakter değildir

prometheus

Doçent
7 Ağu 2022
102
20
18
Yalan çıkması neden beni ben yapan şeyleri değiştirsin ki ve hırsızlık bir karakter değildir
Dünya'nın en iyi insanı, tüm iyiliğini gerçek olmayan bir dine borçlu diyelim. Bu adam dininin yalan olduğunu farkederse, farketmediğindeki karakteriyle mi yoluna devam edecek dersin? Bu bir ihtimal. Düşündüğünün aksine karakter sadece bir tipleme değil aynı zamanda bir duruştur. Bu duruş da sana doğduğunda gelmez, bilgiden ve yaşanmışlıklardan başlar ve belki de yaşadıklarını algılama biçiminde son bulur. Senin algılama biçimin ise hep değişir. Çok mutlu bir çocukken ergenlikte depresyona girmeye başlayıp neden yaşıyoruz diye düşünmek gibi. Karakter işte tam bu noktada şekillenmeye başlar ve sen karakterini bu noktada bir şeylere bağlamaya başlarsın. O bağladıklarının bazıları sökülür bazıları daha sıkı sarılır ve bunlar karakterini değiştirebilirler.

Hırsızlık yapmak karakter değildir ama o da olaylara karşı duruşunu değiştirir. Kötülük yapmak istemeyip hırsızlıktan uzak durmaya çalışan biri ile gerçekçi olup hırsızlık yapmazsa durumunun daha kötüye gideceğini düşünen kişilerin karakterlerinin aynı olmasını bekleyemezsin. Eğer gerçekçi düşünen kişi birgün hırsızlık yapmış olmasaydı, belki de o da kötülük yapmak istemiyecekti.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar