Yalnızlık

alysia

Üyecik
22 Ağu 2022
2
0
1
Inanın neden bilmiyorum ama her dönemimde, küçüklükten tutun şimdiki yaşıma kadar hep yalnız oldum, yalnız hissettim. Sadece üç beş arkadaşım var ve onlarla da ayda yılda bir görüşürüm. Arkadaş edinmek için yeni ortamlara da giremiyorum. Tanıdığım kişiler ile sohbeti de ilerletemiyorum. Zaten insanların çoğunu da sevmiyorum. Ne yapmalıyım?

Felfella

Doçent
21 Ağu 2022
45
21
8
Bu histen kurtulmanın tek çaresi arkadaş edinmek 😕 belki yalnızlığı güzel değerlendiren insanlardansinizdir bilemem ama.. eğer öyle değilse ve arkadaş edinmek istiyorsanız, kötü deneyimlere sahipseniz önce onları unutmanizi ve seveceğinizi düşündüğünüz insanlara samimi duygularla yaklaşmanızi önerebilirim belki~~ illa ki kötüleri çıkıyor ama kalan sağlar bizimdir

• Beğen
Reactions: alysia
Konu Sahibi
alysia

alysia

Üyecik
22 Ağu 2022
2
0
1
Bu histen kurtulmanın tek çaresi arkadaş edinmek 😕 belki yalnızlığı güzel değerlendiren insanlardansinizdir bilemem ama.. eğer öyle değilse ve arkadaş edinmek istiyorsanız, kötü deneyimlere sahipseniz önce onları unutmanizi ve seveceğinizi düşündüğünüz insanlara samimi duygularla yaklaşmanızi önerebilirim belki~~ illa ki kötüleri çıkıyor ama kalan sağlar bizimdir
Evet haklısınız ama bir türlü yeni insanlara kendimi açamıyorum. Bunu aşmam gerekiyor sanırım

BluesGeo

Üyecik
22 Ağu 2022
5
0
1
Inanın neden bilmiyorum ama her dönemimde, küçüklükten tutun şimdiki yaşıma kadar hep yalnız oldum, yalnız hissettim. Sadece üç beş arkadaşım var ve onlarla da ayda yılda bir görüşürüm. Arkadaş edinmek için yeni ortamlara da giremiyorum. Tanıdığım kişiler ile sohbeti de ilerletemiyorum. Zaten insanların çoğunu da sevmiyorum. Ne yapmalıyım?
Emin olun çoğu insan için bu böyle

neslihan

Dekan
8 Tem 2022
115
1
39
28
Olduğun gibi davran doğru insanlar seni zaten bulacak emin ol sadece senin zamanın gelmemiştir daha öyle düşün sen kendin ol yeter

JRoj

Asistan
21 Ağu 2022
22
10
3
Aradığım arkadaş :)

BarisUlas

Asistan
22 Ağu 2022
9
5
3
42
Ankara
Çocukluğumda bir türlü yanlız kalamiyordum çunkü tek yumurta ikiziydim. sonra o üniversiteden sonra evlendi hollandaya yerlesti öyle alışmışımki meğerse herşeyi onunla yaşamaya yanlızlığa dayanamadım derhal evlendim tabi acele ve yanlış bir seçimdi karakter olarak çok zıttık ama kavga dövüş 14 yıl evli kaldık sonra boşandım 2.5 yıl oluyor yanlızlık en alışadığım şey benimde kendimi yanlızken diri diri mezara kapatılmış gibi hissediyorum. Yani seni anlıyorum arkadaşım. Yanlızlık Allaha mahsus şimdi yanlız kalmamak için hep bir arayış içerisindeyim devir değişmiş tabiki yanlız olmayayım diye bir sürü kadından kazık yedim bu sürecte maddi manevi kullanıldım. Sanırım buda bizim sınavımız bir şekilde korktuğun sey ile sınanıyorsun bu hayatta, en iyisi yanlızlığa alışmak sanırım.

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Inanın neden bilmiyorum ama her dönemimde, küçüklükten tutun şimdiki yaşıma kadar hep yalnız oldum, yalnız hissettim. Sadece üç beş arkadaşım var ve onlarla da ayda yılda bir görüşürüm. Arkadaş edinmek için yeni ortamlara da giremiyorum. Tanıdığım kişiler ile sohbeti de ilerletemiyorum. Zaten insanların çoğunu da sevmiyorum. Ne yapmalıyı

Aynı şeyleri kendim de yaşadığım için öncelikle psikolojik tedavi görmeyi tercih ettim. Ve bir zamandan sonra kitaplar okuyarak, hayatıma renk katmak için değişiklikler ürettim. Kısacası herşey benle başladı, benle bitmek zorunda bunun farkındaydım ve okuduğum kitaplar beni daha da mantıklı düşünmeyi teşvik etti. Mantıklı düşündükçe aslında yalnızlığı sevdiğimin, fakat insanlara da ihtiyacım olduğunu da kabullendim. Eğlenmek istiyorsam, ya da bir derdim olduğunda birisine anlatmak istiyorsam, herhangi birşey keşfederken yalnız kendi fikirlerimi değil de baska birisine sormak istersem, kıyafet seçerken yardım almak istiyorsam öncelikle hayatımda birisinin olması gerektiğinin ve onu da sevmem gerektiğini öğrendim. Kötülüğün ve kötü insanın ne demek olduğunu, kendi başıma geldiğin de ne yapmam ve nasıl kendimi korumayı bilmem gerektiğini düşündüm. Ve böylelikle şunu anladım insan, insanı ne kadar kötü de olsa sevmeli. Sevmeli ki hayatı yaşarken kötüsüyle iyisiyle öğrendiği şeyleri tecrübe etmeli. Öğrenmek için ise yaşamalı ve bunu kendine zehir etmemeli. Demem o ki, kendi psikolojinin desteği kendin olabilirsen öncelikle hayatında yapmadığın şeyleri yaparak başlamalı ve özgüvenini tazelemelisin. 😊

Redhour

Asistan
9 Ağu 2022
27
1
16
3
Hiç arkadaşım yok, rehberim dahi boş. Ailem dahi pek umursamaz kendi başıma ameliyatıma gider girer çıkarım her şeyi yalnız yaparım. kimseden bir şey beklemem.

Zamanında çok denedim arkadaş edinmeyi, dost edinmeyi ama sonuç hep aynı oldu kullanıp bıraktılar. Bende artık tamamen vazgeçtim, uğraşmıyorum, aramıyorum, beklemiyorum, sızlanmıyorum, yalnızım demiyorum.

Sosyal ilişkiler bana göre değil diyorum ağır geliyor zor geliyor bana diyorum.

Tek korktuğum konu yatağa düşürecek bir hastalığa yakalanmak çünkü kimse bakmaz umursamaz, acı çekerek ölümü beklerim.

Redhour

Asistan
9 Ağu 2022
27
1
16
3
Çoğu ailede maalesef çocuklarına karşı duygusal ihmalkarlık var ve ya kendi sorunlarına fazla odaklanıp çocuğu ihmal ediyorlar ya da kendi ailelerinden getirmiş oldukları bu alışkanlıkları onlar üzerinde devam ettiriyorlar. Birinde olmayan bir şeyi gerçekleştirmesini bekleyemeyiz ama yine de onları yanınızda görmeyi istediğinizi dile getirebilirsiniz yapsınlar veya yapmasınlar siz içinize atmayın. Arkadaş konusunda ise sadece yanlış kişileri dost edinmişsiniz. Bu artık arkadaş edinmekte başarısız olduğunuz ve asla arkadaş edinmemeniz gerektiği anlamına gelmez. Kendi fikirlerinize ve değerlerinize uygun, sizi anlayan, dinleyen, size kendinizi iyi hissettiren, eşit miktarda değer verip alabileceğiniz kişilerle arkadaşlık kurmayı deneyin.
Adamlar ameliyata gelmiyor diyorum ne anlatıyorsun, doktor refakatçin nasıl olmaz diye şaşırıyor. 4 kere ameliyat oldum hiç birinde yanımda olmadılar. Utanmaları gerekirken yüzsüz gibi bir de gidip gelmelerini mi isteyeceğim. Sırf yorum kasmak için yorum atmayın lütfen.

Benimadimhayal

Asistan
26 Ağu 2022
9
3
3
Yalnızlık Tanrının insanla randevulaşmasıdır ve çok değerli andır. Yani yalnız değildir insan. Sen Tanrı ile sohbet etmeye çalış. Emin ol sana bütün hakikatin kapılarını açacaktır. Ve göreceksin ki kimseye ihtiyacın yok. (Yalnız kal demedim sadece ihtiyacın yok). Ben yalnızlığı kesfettigimden beri yalnız kalmadim. Yalnız kalmak Tanrının insana bahşettiği düşünmeyi kullnmaya başladığı andır. Düşünmek çok değerli elle tutulur tek yanımız

• Beğen
Reactions: IcedWhiteChocolate

TeksenTasci

Asistan
13 Ağu 2022
7
8
3
Konya
Hayatım, çevrem, etrafım her anım o kadar kalabalık ki bazen kendi hayatıma yetişemiyorum. Lakin hemen hemen hiç biri sevdiğim kitaplarda ki karakterlerin yerlerini tutmuyor. Kitaplara sığın insanlar çıkarcı

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar