Sorun Ne Sizce Kimde Ya Da ?

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Herkese selam arkadaşlar. Evlenme teklifi edecekken ortada bırakıldım resmen. Benim 5 senelik ilişkim vardı. Yaklaşık 1 sene önce bitti. Niye bitti. Pandemide okulum bitti. İş yok madem yüksek lisans yapayım. Polislik askerlik kpss ve alese çalışayım dedim. Evleneceksem işim olmalı sonuçta hersey paraya bakıyor. Kpssye çalıştım çünkü memur olabilirim diye. Alese çalıştım belki Akademisyen olurum diye. Polislik ve askerliğe çalıştım belki olurum diye. Bana beni çok ihmal ediyorsun arayıp sormuyorsun diyordu çok. Haksizda sayılmaz. Ama benim sorumluluklarim var ve dışarı çıkınca aradım hep bana çok ses var sessiz bir yerde ara derdi. Wpyi pcye kurup yan sekmeden mesaj atabiliyordum canlı ders olmasına rağmen. Yüksek lisansı da 2 tane yaptım. O yüzden aşırı yoğundum yani. Doğum günü yaklaşırken ona sürpriz yapayım dedim. Onun haberi yok 1000 km öteye gittim. Ailemden gizli kendi biriktirdiğim para borsadan kazandığım beslenme uzmanlığından hakemlikten kazandığım para ile gittim. Son gün bana sana aşık mıyım değil miyim bilmiyorum demişti. Daha sonra da bana ailem onun gibisini bulamazsın onunla evlen falan diyip sana muhtaçmisim gibi hissettim dedi. Evlenmeyi çocuk yapmayı düşünmüyorum ben daha çocuğum dedi. 25 yaşında bunu diyen bende 28 yaşındayım. Durum bu. Ben sürekli ona yardımcı oldum. Borsa öğrensin diye para göndereyim öğren sende dedim. Kilo aldım dedi yardımcı oldum. Hiçbir arkadaşından kıskanmadım. Benden önce onlar vardı dedim. Giydiği elbiselere karismadim. Ailenden o terbiyeyi aldın sen dedim. Okçuluk yapıyorum hakemlik masa tenisi koşu ve fitness ile uğraşıyorum. Ahşap yakma epoksi ve tablo işleri ile para kazanıyorum. Sürekli bir şeylerle uğraşıyorum. Ben nerede hata yaptım. Arkadaşlarım evlenirken ben bu halde ortada kaldım.

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Hocam senin gibisi zor bulunur. Neye elini attıysan tutup koparmışsın kaybeden o olmuş. Sen onca yoğunluğun içerisinde ona onun için bu kadar yoğun olduğundan bahsettin mi? Bahsetmene rağmen anlayış göstermediyse hata ondadır.
İnsan güzel bir yaşam için en sevdiği şeylerden fedakarlık yapmak zorundadır.
Sen evlenip onun rahat bir yaşam sürmesi için ona olan ilginden fedakarlık yapmışsın o da ikiniz için anlayış gösterme fedakarlığını yapmalıydı.

Yorgunbusra

Doçent
23 Ağu 2022
41
23
18
Aşk denilen şey çok karmaşık ya.. Hele evlilik cidden bambaşka bir boyut. Senin gibi aktif adamlar cidden çok değerli lakin aktif olmayan ufku dar olan bir kız ile evlenmenizi tavsiye etmem. Ne size iyi olur, ne de evlendiğiniz kıza iyi olur. Karakterleri uyuşmayan iki insanın evliliği de mutsuzluğa mahkumdur. Anladığım kadariyla karşı taraf size pek saygı duymuyor. Saygı ve sevgi evliliğin temel yapıtaşlarıdır.
Onları kaybedince geri kazanmak çok zor oluyor. Size tavsiyem karşınızdaki kişinin artilarini eksilerini kağıda yazın. etrafla da istişare ettikten sonra bir karar verin. Evlilik evleninceye kadar insanın pek anlayamayacağı bir olay. Mutsuz bir evlilik insanın hayatini mahvediyor ilerde çocuklar da olursa yazık oluyor.. Lütfen geleceğiniz için iyi düşünün.

• Beğen
Reactions: nis
Konu Sahibi
M

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Hocam senin gibisi zor bulunur. Neye elini attıysan tutup koparmışsın kaybeden o olmuş. Sen onca yoğunluğun içerisinde ona onun için bu kadar yoğun olduğundan bahsettin mi? Bahsetmene rağmen anlayış göstermediyse hata ondadır.
İnsan güzel bir yaşam için en sevdiği şeylerden fedakarlık yapmak zorundadır.
Sen evlenip onun rahat bir yaşam sürmesi için ona olan ilginden fedakarlık yapmışsın o da ikiniz için anlayış gösterme fedakarlığını yapmalıydı.
Palyaço işi de yapıyorum ondan da para kazanıyorum onun için birazda

Konu Sahibi
M

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Aşk denilen şey çok karmaşık ya.. Hele evlilik cidden bambaşka bir boyut. Senin gibi aktif adamlar cidden çok değerli lakin aktif olmayan ufku dar olan bir kız ile evlenmenizi tavsiye etmem. Ne size iyi olur, ne de evlendiğiniz kıza iyi olur. Karakterleri uyuşmayan iki insanın evliliği de mutsuzluğa mahkumdur. Anladığım kadariyla karşı taraf size pek saygı duymuyor. Saygı ve sevgi evliliğin temel yapıtaşlarıdır.
Onları kaybedince geri kazanmak çok zor oluyor. Size tavsiyem karşınızdaki kişinin artilarini eksilerini kağıda yazın. etrafla da istişare ettikten sonra bir karar verin. Evlilik evleninceye kadar insanın pek anlayamayacağı bir olay. Mutsuz bir evlilik insanın hayatini mahvediyor ilerde çocuklar da olursa yazık oluyor.. Lütfen geleceğiniz için iyi düşünün.
Haklısın ya çok haklısın peki benim yaptıklarım değerli mi yani

Yorgunbusra

Doçent
23 Ağu 2022
41
23
18
Haklısın ya çok haklısın peki benim yaptıklarım değerli mi yani
Tabiki de degerli. Emek verip her türlü ihtimali düşünüp uğraşmak herkesin yapabileceği şeyler değil. Zamane gençlerinin çoğu iş yokki diye yatar. Ve her sonuca her ihtimale açık olmanız bence hayat dolu pozitif ve enerjik biri olduğunuz anlamına geliyor. Değerinizi farkedip ona göre davranacak biri bulmanız dileğiyle :)

Konu Sahibi
M

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Tabiki de degerli. Emek verip her türlü ihtimali düşünüp uğraşmak herkesin yapabileceği şeyler değil. Zamane gençlerinin çoğu iş yokki diye yatar. Ve her sonuca her ihtimale açık olmanız bence hayat dolu pozitif ve enerjik biri olduğunuz anlamına geliyor. Değerinizi farkedip ona göre davranacak biri bulmanız dileğiyle :)
Teşekkür ederim. Hayat çabalamaktan zevk alınan bir şeydir 😊

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Ben gayet mutluyum valla arada iş geliyor ücreti de iyi 😅
Neyse özetle Büşra'nın düşüncelerine birebir katılıyorum. Bu kadar aktif insan kendi gibi bir insan bulmalı. Umarım karşınıza çabalamaktan zevk alan insanlar çıkar :)

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra
Konu Sahibi
M

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Evet 5 senelik bir ilişkiden sonra sizi bu şekilde terk etmesi sizi fazlasıyla kırmış olmalı. Siz ona olması gerektiği gibi güzel davranmışsınız. Objektif bir şekilde yorum yapabilmek için partnerinizin de düşüncelerini dinlemek gerekir ama sizin bakış açınıza göre bazen sorun sizde değil de öznenin kendisindedir. Belki de korkuları vardı ve evliliğe hazır olmadığını düşündü. Evlilikle ya da çocuk sahibi olmakla ilgili önünde görmüş olduğu yanlış evliliklerden dolayı böyle bir karar vermiş de olabilir. 🤷🏻‍♀️ Evlilik için her iki tarafın da psikolojik ve ruhsal olarak hazır olması gerekir. Umarım arkadaşlarınız evleniyor siz bekar kaldınız diye evlilik yapmatı istemiyorsunuzdur. Aileniz veya çevreniz bu konuda baskı yapıyorsa veya sizde böyle bi endişe varsa sağlıklı bir evlilik için doğru kişiyi beklemeniz aceleye gelen rastgele bir evlilikten daha iyidir. En doğru zamanda en doğru kişiyle evlilik yapmanız dileğiyle.
Evet olabilir. Teşekkür ederim yorumların için

• Beğen
Reactions: IcedWhiteChocolate

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar