Sizce Nasil Bir Fikir ?

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Ben jeoloji mühendisliğine yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisans tezi için araziye gittik. Orada bolca olivin diye bir mineral olduğunu gördük. Tez için araştırma yaparken olivinin karbondioksit ile tepkimeye girme isteği olduğunu anladım. Sonra kafamda acaba bu olivinden doğayı temizleyen bir sistem yapılabilir mi çünkü suanki ihtiyaçlardan birisi temiz olmayan hava artan astım koah durumları. Hollanda da sanırım bu konuda bir araştırma varmış ama çok ileri değil . Siz ne diyorsunuz arkadaşlar

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220730-172357_WPS Office.jpg
    Screenshot_20220730-172357_WPS Office.jpg
    387.4 KB · Görüntüleme: 7

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Valla birisi yapsın minnet duyarım en azından havamız temizlenir. Annem astım hastası olduğu için düşündüm birazda
Tamamdır ben şuan cenaze evindeyim. Yakın zamanda kendi evime geçiş yapacağım araştırma yapar. Hocamla iletişime geçebilirim üstüne düşer bir proje ayarlamaya çalışırız. Takibe aldım bir gelişme olursa buradan iletişime geçerim.

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Ben jeoloji mühendisliğine yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisans tezi için araziye gittik. Orada bolca olivin diye bir mineral olduğunu gördük. Tez için araştırma yaparken olivinin karbondioksit ile tepkimeye girme isteği olduğunu anladım. Sonra kafamda acaba bu olivinden doğayı temizleyen bir sistem yapılabilir mi çünkü suanki ihtiyaçlardan birisi temiz olmayan hava artan astım koah durumları. Hollanda da sanırım bu konuda bir araştırma varmış ama çok ileri değil . Siz ne diyorsunuz arkadaşlar
Araştırdığım kaynaklara göre olivin Forsterit tuğla, ateşe dayanıklı olivin bağlı püskürtme ve dövme harçların yapımı, yapı kimyasallarının üretimi ve çeşitli refrakter yapı ve malzemelerin imalinde kullanılırmış. Bunca kullanıma katkısı varsa düşündüğünüz şey neden olmasın? Bence şuan için hava temizliği adına yapılan herşey sağlık açısından önemli birşey.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar