Siyaset Ve Kamu Hakkinda Merak Ettikleriniz !

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisiyim.
Aklınızda partizanlık içermeyen politika ve siyasetle beraber iktisadî (ekonomik) sorularinizi bana sorabilirsiniz.

İyi Forumlar!

*1.Görsel, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne aittir.

*2. görsel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aittir.
TBMM'de bulundum, birçok milletvekili ile görüştüm, hatta kahvalti ettik. bunla ilgili sorularida sorabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• IMG_20220323_104706.jpg
    IMG_20220323_104706.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20211113_093754.jpg
    IMG_20211113_093754.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 4
  • Beğen
Reactions: Admin
Konu Sahibi
MEP

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Kimlerle görüştün? Neyi istişare ettiniz mesela
CHP'li Milletvekili Erkan Aydın, öğrenci kredisi, bursu, yurtlar, ve egitim genel sorunlari, guvenlik gibi sorunlar;
Sakarya ve Bursa kaymakamlari ile gorusmeler, İc isleri AREM Başkani ile görüşmeler, Bursa Büyükşehir Belediyesi Alinur Aktaş ile, mecliste önergeler teklif edip, degerlendirmeler yaptik. Yaklasik 8 önergeyi meclisten gecirdik ve uygulamaya geçilecek.
Suanlik daha aklima gelmiyor, kamu'da ilce milli eğitim bakanlariyla gorustum, ankarada bakanliklari gezdim.

• Beğen
Reactions: nis
Konu Sahibi
MEP

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Hedeflerin neler?
İlerde bir belediye başkanı veya milletvekili olmak istiyor musun?
2. sorudan başlayayım;
Evet cok isterim. Ama bu cok imkansiz geliyor.

1. soruya döneyim;
Piyanistlik yada muzik grubu ile gelir elde etmeyi dusunuyorum. Olmadi DeFacto gibi magazalarda calisarak yukselmeye calisirim.

27 Ağu 2022
61
22
8
31
Bozüyük
2. sorudan başlayayım;
Evet cok isterim. Ama bu cok imkansiz geliyor.

1. soruya döneyim;
Piyanistlik yada muzik grubu ile gelir elde etmeyi dusunuyorum. Olmadi DeFacto gibi magazalarda calisarak yukselmeye calisirim.
Okuduğun bölümle çalışmak istediğin yerler veya hayalindeki meslekle alakası yok bunların. Siyaset bilimini ne diye okuyorsun o zaman? merak ediyorum.
Bilmem ne partiye üyeyim demeni beklerdim ondan sonra gençlik kolları başkanlığından ilçe başkanlığına, ilçe başkanlığından belediye başkanlığına aday olmanı ondan sonrada halkın güvenini kazandıktan sonra milletvekilliğine aday olmanı. Meclis üyeliği falan filan.
Yazmak bedava bana.

Konu Sahibi
MEP

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Okuduğun bölümle çalışmak istediğin yerler veya hayalindeki meslekle alakası yok bunların. Siyaset bilimini ne diye okuyorsun o zaman? merak ediyorum.
Bilmem ne partiye üyeyim demeni beklerdim ondan sonra gençlik kolları başkanlığından ilçe başkanlığına, ilçe başkanlığından belediye başkanlığına aday olmanı ondan sonrada halkın güvenini kazandıktan sonra milletvekilliğine aday olmanı. Meclis üyeliği falan filan.
Yazmak bedava bana.
Siyaset Bilimini secerken, benim icin yedek bir bolumdu. Manisa da psikoloji kazanmistim ancak ekonomik yetersizligimden baska sehirde okuyamadim.

Siyaset Bilimini secme amacim, gunumuzde ki olaylarla mantik kurmak, dogru ve yanlışı daha iyi ayirt etmek, sistemde ki çarkları daha iyi anlamak icin okumayi sectim.

İnanin, gercekten ataması adil sekilde olsaydi bu bolum sayesinde mecliste yer alacaktim, ki bunu kim istemez?
Size KPSS fiyaskosu diyerek bunu öz ama kısa bitreyim.

Ama, "O zaman neden bu bolumu sectin" tarzinda olan metni yazmaniz kirici, bunu sormaktan ziyade neden bu kadar siyaset bilimi bölümü var, ve neden bu kadar puanlari dusuruldu diye sormak daha mantıklı olacaktir.

İyi Forumlar !

27 Ağu 2022
61
22
8
31
Bozüyük
Güzel bir seçim.
Kariyerinizde başarılar diliyorum.
Mühendislik okuyup kafede garson olan bir çok insan varken siz bile bile Siyaset okuyup mağazada kasiyer olmayı tercih ediyorsunuz.
Gereksiz. Kaç yaşındasınız 20 mi?

Konu Sahibi
MEP

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Güzel bir seçim.
Kariyerinizde başarılar diliyorum.
Mühendislik okuyup kafede garson olan bir çok insan varken siz bile bile Siyaset okuyup mağazada kasiyer olmayı tercih ediyorsunuz.
Gereksiz. Kaç yaşındasınız 20 mi?
Kasiyerlik'ten ziyade, satış elemanligi. İnsanlar ile iletisim halinde olmak beni daha mutlu ediyor.

Basari dilekleriniz icin ayrica tesekkur ederim.
Evet, 20 yasimdayim

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
Eğer senin ve ya bir başkasının bu konularda sorusu varsa ben de almaya hazırım ing iktisat okudum ve sibuldan güzel dersler aldım ilgi alanım asia-pasific dersi galiba son sınıf dersiniz oluyor:) Bol şans

• Beğen
Reactions: MEP

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
Ve ek olarak evet bu kadar çok bölüm ve mezunumuz var iibfde ama kendini geliştirmek ona göre networklar kurup ilerlemek senin elinde ben mezun olmadan önce türlü şirketlerde fsrklı pozisyonlarda çalıştım kendimi geliştirdim ve mezun olduğumda bulduğum pozisyon proje yöneticisi olmak halen öyleyim 2 yıl geçti kısaca diyeceğim kendini geliştir çevreni büyüt gerisi gelir. Bol şans

• Beğen
Reactions: MEP ve nis
Konu Sahibi
MEP

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Ve ek olarak evet bu kadar çok bölüm ve mezunumuz var iibfde ama kendini geliştirmek ona göre networklar kurup ilerlemek senin elinde ben mezun olmadan önce türlü şirketlerde fsrklı pozisyonlarda çalıştım kendimi geliştirdim ve mezun olduğumda bulduğum pozisyon proje yöneticisi olmak halen öyleyim 2 yıl geçti kısaca diyeceğim kendini geliştir çevreni büyüt gerisi gelir. Bol şans
Tesekkurler, suanlik tek amacim onume cikan tum firsatlari kosulsuzca değerlendirip, peşinden kosmak.

Motiveniz ise yaradi çok teşekkür ederim

İyi Forumlar !

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
Tesekkurler, suanlik tek amacim onume cikan tum firsatlari kosulsuzca değerlendirip, peşinden kosmak.

Motiveniz ise yaradi çok teşekkür ederim

İyi Forumlar !

Burada anlatılanlar sana daha yardımcı olur ve ayrıca kendisi eski hocamdır tecrübe etmiş birisi olarak kendisini şiddetle öneririm:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar