Öfke Kontrolü

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
İnsan nefes aldığını fark ettiğinde yaşıyor. Hayatınızı kenara koyun ve derin bir nefes alın (farkında olarak) işte o zaman yaşadığınızın farkına varıyorsunuz. Her şey gözünüze daha berrak gözükecek ve mantıklı kararlar alacaksınız.

• Beğen
Reactions: Yufus

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Öfkenizi nasıl kontrol ediyorsunuz?
Genellikle sakinleştirici ve öfke ile ilgili yazılar okuyorum. Okuduğum yazılar öfkelendiğim zaman aklıma geliyor ve o an nefes alıp verip o ortamdan sakince uzaklaşmayı ya da sadece karşıda ki kişinin bana yaptığı yanlışı dinleyip, ya da benimle ilgili düşündüğü şeyleri kendimce mantıklı telkinler üretiyor, bazen de içimden gülmeyi tercih ediyorum o an sinirlenip kendimi yıpratmak yerine. Hatta okuduğum yazılardan bir tanesini sizinle paylaşayım.
“ Bir insanın olgunluğu, öfkesini ne kadar yönetebildiğinden anlaşılır. Olgun insan kızmayan değil, öfkesini iyi yönetebilen insandır. ”
- Doğan Cüceloğlu.

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra

Benimadimhayal

Asistan
26 Ağu 2022
9
3
3
Karakterim öfkemi dizginler. Çok iyi ifade ettiğimi düşünmüşsem ve karşı taraf anlamişsa susarım. Çünkü bilirim ki bundan sonra yapacağım her konuşma karakterimi bozacaktir. Ofkelendirecek ve yanlış sözler kullandiracaktir. Dogru ifade edemedigimi fark ettigim duzeltmemi yapmaktan cekinmem. Özür dilerim yanlış anlamana sebep oldu derim dogru ifade ederim. Yine anlamazsa susarim. Çünkü öfke bilirim ki zarardan başka bisey degildir. Net.

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar