Kullanıcı Adım Hk.

slave

Asistan
Neden slave? (Türkçe köle anlamına gelen) kullanıcı adını kullanıyorum = Bir nevi 21.YY.'da olmuş olsakta, 2022 senenin sonlarına doğru olsada. Ben kendimi köle gibi hissediyorum, çalışıyoruz, hepimiz çalışıyoruz. Çabalıyoruz, çokça ilgi ve alaka gösteriyoruz işlerimize şahsi düşüncelerimize, dayatılmalara, modern kölelik bu olsa gerek, ben öyle görüyorum şahsi fikrim. Sanırım beni ifade eden,tanımlayan bir biçim olarak gördüğümden dolayı Kullanıcı adım =slave(Köle)

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Sadece siz değil artık herkes 'modern' sistemin 'modern' kölesi ve emre yılmaz'ın bir kitabından alıntı yapayım
'...ne garip eskiden insanları zorla köle yapardık. şimdi seve seve geliyorlar. kapitalizmin en göz kamaştırıcı başarısı budur...'

• Beğen
Reactions: slave
Konu Sahibi
slave

slave

Asistan
Sadece siz değil artık herkes 'modern' sistemin 'modern' kölesi ve emre yılmaz'ın bir kitabından alıntı yapayım
'...ne garip eskiden insanları zorla köle yapardık. şimdi seve seve geliyorlar. kapitalizmin en göz kamaştırıcı başarısı budur...'
Aynen öyle, üzülüyorum gerçekten çok üzülüyorum :(

Konu Sahibi
slave

slave

Asistan
Kölelik devam ediyor ama eskisi gibi değil. Modern Köle olarak çalıştırılmaya devam ediliyor çoğu insan. Bundan kurtulabilirsiniz, kendi işinizi kurmak gibi mesela.
Son zamanlarda ki hedefim bu, bunun için çalışıyorum hocam. Hala kölelik yapıyorum tabii ki, buna çalışıp para kazanılıyor, ekmek parası,alnımızın teri diyemeyiz abi, bildiğiniz kölelik yaptığımız şey aslında... Son günlerde kendi işimi kurma peşindeyim, blog üzerinden yürüme peşindeyim...

27 Ağu 2022
61
22
8
31
Bozüyük
Son zamanlarda ki hedefim bu, bunun için çalışıyorum hocam. Hala kölelik yapıyorum tabii ki, buna çalışıp para kazanılıyor, ekmek parası,alnımızın teri diyemeyiz abi, bildiğiniz kölelik yaptığımız şey aslında... Son günlerde kendi işimi kurma peşindeyim, blog üzerinden yürüme peşindeyim...
Başarılar dilerim.

• Sevmek

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Dünyaya geldiğimizden beri zaten böyle bir algı vardı. Ne kadar yüksek mertebede olursa olsun insan, en nihayetinde kendi kendinin bile kölesi haline gelir. Bir yerlere gelmek için her daim çalışma peşindesindir. İstediğin konuma gelmiş olsan dahi yine devam etmek zorundasındır çünkü hayat sonsuz döngü içinde devam ediyor. Bu yüzden insan, yaratılış gereği zaten köle'dir. Ve bundan kaçışı yoktur.

• Üzgün

iKnowWhoAreU

Doçent
28 Ağu 2022
40
11
8
33
Yalova.
connected2.me
İşin garip yanı hayat beni değil ben hayatımı seçtim diyebilecek insanlarıda kınayarak disliyoruz.kariyer peşinde koşmadi diye,ev alamadı,araba alamad ve zengin değil diye köle olmadı diye onlar için başarısız hatta daha kötüsü yetersiz sıfatı kullanıyoruz toplum olarak.Ama sorunca hepimiz köle olmaktan memnun değiliz ve keşke bizimde doga iç içe veya minimalize bir hayatımız olsa diye yakınıyoruz.Cok sevdiğim bir abim var ise yaramaz biri gibi bahseder cevredekiler ama öyle cümleler kurar ki coooook basit bir cümledir farklı bir yani yoktur ama çok şey değiştirir üstüne düşünürseniz.Şuraya ilistiriyorum efenim.

'şimdi Umur sakın unutma abicim, Anlatılanlar başka,yaşananlar başka.'
Özkan abimi saygı ile anıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar