Karakter, Güven Ve Dürüstlük Ne Demek?

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Bu soruyu üniversite yıllarımdan beri kendime çokça sorarım. Bazı insanlara da sordum ama yeterli cevap alamadım. Her sorduğumda ya geçiştirdiler ya da sessiz kaldılar. Açıklarsa toplumdan uzaklaştırılacak kişilerin yaptıklarını gizlemesi, insanların içinde farklı kimliğe bürünüp yalnız kaldığında veya kendi gibi insanların arasında bambaşka kimliğe bürünen insanların yaptıklarını karakter, güven ve dürüstlük ile nasıl açıklarız? Bu Türkiye'nin kanayan yarası ne yazık ki. Herkesin gizlediği bir şey var ama bazı insanların sırrı ortaya çıkınca diğer insanların o insana şefkati, yardımı bitiyor. Özellikle arkadaşlık sitelerinde boy gösteren doktor, mühendis, öğretmen, polis ve askerler bahsettiğim hususta itibarlarını nasıl koruyor? Bazı evli insanlar da gizli iş çeviriyor. Sorumu cevaplarsanız sevinirim gerçekten.

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra
Çözüldü
Bu soruyu üniversite yıllarımdan beri kendime çokça sorarım. Bazı insanlara da sordum ama yeterli cevap alamadım. Her sorduğumda ya geçiştirdiler ya da sessiz kaldılar. Açıklarsa toplumdan uzaklaştırılacak kişilerin yaptıklarını gizlemesi, insanların içinde farklı kimliğe bürünüp yalnız kaldığında veya kendi gibi insanların arasında bambaşka kimliğe bürünen insanların yaptıklarını karakter, güven ve dürüstlük ile nasıl açıklarız? Bu Türkiye'nin kanayan yarası ne yazık ki. Herkesin gizlediği bir şey var ama bazı insanların sırrı ortaya çıkınca diğer insanların o insana şefkati, yardımı bitiyor. Özellikle arkadaşlık sitelerinde boy gösteren doktor, mühendis, öğretmen, polis ve askerler...

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Bir insanın yüzüne gülüp arkasından atmıyorsan, verdiği sırrı kimseyle paylaşmıyorsan milletin istediği gibi değil de kendi bildiğini savunuyorsan ve ne olursa olsun yalandan uzak duruyorsan bence bu üç özelliğe de sahipsin.

• Beğen
Reactions: Emre

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Bu soruyu üniversite yıllarımdan beri kendime çokça sorarım. Bazı insanlara da sordum ama yeterli cevap alamadım. Her sorduğumda ya geçiştirdiler ya da sessiz kaldılar. Açıklarsa toplumdan uzaklaştırılacak kişilerin yaptıklarını gizlemesi, insanların içinde farklı kimliğe bürünüp yalnız kaldığında veya kendi gibi insanların arasında bambaşka kimliğe bürünen insanların yaptıklarını karakter, güven ve dürüstlük ile nasıl açıklarız? Bu Türkiye'nin kanayan yarası ne yazık ki. Herkesin gizlediği bir şey var ama bazı insanların sırrı ortaya çıkınca diğer insanların o insana şefkati, yardımı bitiyor. Özellikle arkadaşlık sitelerinde boy gösteren doktor, mühendis, öğretmen, polis ve askerler bahsettiğim hususta itibarlarını nasıl koruyor? Bazı evli insanlar da gizli iş çeviriyor. Sorumu cevaplarsanız sevinirim gerçekten.
Bazılarının kendine göre görüşü vardır. Mesela ben her zaman kendime şunu derim, bir kişiye sırrını verdiğin de ya da gizli birşey yapmak istediğin de o herkes tarafından duyulmuş ya da öğrenilecek farz et. İnsanlar dıştan aptal gözükseler de aslında herkesin birşeyleri bir zamandan sonra fark ettiklerini ve öğrendiklerini düşünüyorum. Fakat bunu söyleme taraftarı değiller, çünkü ellerinde dayanan o sır belki birgün ona anahtar olabilir. Yani şunu demeliyim ki bu ilişki her iki taraf içinde çıkar ilişkisi oluşturuyor. Kendini akıllı zanneden bir insan sırları meydana çıktığın da ya da kendini gizlediğini düşünüp her halükarda, insandır sonuçta karşıda ki kişiye anlık güvenip bunu söylediğin de daha sonra ondan uzaklaşabilir bu çok normal. Kişi kendini akıllı zannediyordu ve bir anlık duyguyla tüm duvarlarını yıktı ve söyledi. Sonuç ise onu kendini ele vermesini sağladı bu yüzden uzaklaşmayı tercih ediyor. Ben her zaman bu tarz şeyleri gereksiz bulurum. İnsanın özeli vardır bu kendine kalır. Fakat birşeyi yaparken onun bilincinde olmalı, ve yaptım diye kendine güvenmeli bir kişi. Eğer bunu diyemiyorsa kendinin de kendine güvenemediği ama yapmaktanda vazgeçemediği birşey olmalı. Bu yüzden ben insan psikolojisinin çok değişik olduğunu düşünürüm. Gerçekten insan, çözülmesi çok zor bi mahlukattır bana göre.

Çözüldü
Konu Sahibi
Ö

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Bazılarının kendine göre görüşü vardır. Mesela ben her zaman kendime şunu derim, bir kişiye sırrını verdiğin de ya da gizli birşey yapmak istediğin de o herkes tarafından duyulmuş ya da öğrenilecek farz et. İnsanlar dıştan aptal gözükseler de aslında herkesin birşeyleri bir zamandan sonra fark ettiklerini ve öğrendiklerini düşünüyorum. Fakat bunu söyleme taraftarı değiller, çünkü ellerinde dayanan o sır belki birgün ona anahtar olabilir. Yani şunu demeliyim ki bu ilişki her iki taraf içinde çıkar ilişkisi oluşturuyor. Kendini akıllı zanneden bir insan sırları meydana çıktığın da ya da kendini gizlediğini düşünüp her halükarda, insandır sonuçta karşıda ki kişiye anlık güvenip bunu söylediğin de daha sonra ondan uzaklaşabilir bu çok normal. Kişi kendini akıllı zannediyordu ve bir anlık duyguyla tüm duvarlarını yıktı ve söyledi. Sonuç ise onu kendini ele vermesini sağladı bu yüzden uzaklaşmayı tercih ediyor. Ben her zaman bu tarz şeyleri gereksiz bulurum. İnsanın özeli vardır bu kendine kalır. Fakat birşeyi yaparken onun bilincinde olmalı, ve yaptım diye kendine güvenmeli bir kişi. Eğer bunu diyemiyorsa kendinin de kendine güvenemediği ama yapmaktanda vazgeçemediği birşey olmalı. Bu yüzden ben insan psikolojisinin çok değişik olduğunu düşünürüm. Gerçekten insan, çözülmesi çok zor bi mahlukattır bana gö

Bazılarının kendine göre görüşü vardır. Mesela ben her zaman kendime şunu derim, bir kişiye sırrını verdiğin de ya da gizli birşey yapmak istediğin de o herkes tarafından duyulmuş ya da öğrenilecek farz et. İnsanlar dıştan aptal gözükseler de aslında herkesin birşeyleri bir zamandan sonra fark ettiklerini ve öğrendiklerini düşünüyorum. Fakat bunu söyleme taraftarı değiller, çünkü ellerinde dayanan o sır belki birgün ona anahtar olabilir. Yani şunu demeliyim ki bu ilişki her iki taraf içinde çıkar ilişkisi oluşturuyor. Kendini akıllı zanneden bir insan sırları meydana çıktığın da ya da kendini gizlediğini düşünüp her halükarda, insandır sonuçta karşıda ki kişiye anlık güvenip bunu söylediğin de daha sonra ondan uzaklaşabilir bu çok normal. Kişi kendini akıllı zannediyordu ve bir anlık duyguyla tüm duvarlarını yıktı ve söyledi. Sonuç ise onu kendini ele vermesini sağladı bu yüzden uzaklaşmayı tercih ediyor. Ben her zaman bu tarz şeyleri gereksiz bulurum. İnsanın özeli vardır bu kendine kalır. Fakat birşeyi yaparken onun bilincinde olmalı, ve yaptım diye kendine güvenmeli bir kişi. Eğer bunu diyemiyorsa kendinin de kendine güvenemediği ama yapmaktanda vazgeçemediği birşey olmalı. Bu yüzden ben insan psikolojisinin çok değişik olduğunu düşünürüm. Gerçekten insan, çözülmesi çok zor bi mahlukattır bana göre.
Haklısınız. Meseleye ortadan bakmışsınız, ki doğru bir bakış açısı. Bazı kendini akıllı sanan insanlar, tertemiz olsa da bir kişi illa onun bir açığını yakalamak suretiyle nemalanmaya çalışıyor. Dürüstlük, güven bahane onlar için. Dostluk gibi kıymetli durumlar nasıl oluşuyor, ben hala anlayamıyorum.

Konu Sahibi
Ö

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
"Eğer bunu diyemiyorsa kendinin de kendine güvenemediği ama yapmaktanda vazgeçemediği birşey olmalı."
Uysallar adlı diziyi izlediniz mi?

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Haklısınız. Meseleye ortadan bakmışsınız, ki doğru bir bakış açısı. Bazı kendini akıllı sanan insanlar, tertemiz olsa da bir kişi illa onun bir açığını yakalamak suretiyle nemalanmaya çalışıyor. Dürüstlük, güven bahane onlar için. Dostluk gibi kıymetli durumlar nasıl oluşuyor, ben hala anlayamıyorum.
Dostluk gibi kıymetli durumu yaşamak zorunluluğunu hissediyoruz bence. Bilirsiniz hayat zaten kötü. Bu kötülüğe karşılık bir umut taşıyoruz ve umutlar tükenirse yaşamanın bir anlamı kalmaz 😊

Konu Sahibi
Ö

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Sırrını paylaşmak mı yazıyor orda iyi okuyun.
Evet, "Verdiği sırrı kimseyle paylaşmıyorsan..." yazıyor. Dikkatli okudum. İyi bir konuma erişmek için destek katbetmemek adına gizlice alkol kullanan ama kimseye zararı dokunmayan bir insanın sırrı açığa çıkınca sahtekar ilan edilmesi? Uysallar adlı dizideki Oktay'a yapılanlar gibi.

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Benim anlatmak istedigimle pek alakası yok söylediğinizin ben biri size güvenip sırrını veriyorsa sizde bunu sonuna kadar saklayabiliyorsanız güvenilir bir insansiniz demek istedim. O dizide ki herkesin bir sırrı vardı sadece oktayın değil

Lost

Asistan
26 Ağu 2022
23
8
3
Herkes kısmen aynı dertten muzdarip
Sır vermekte neymiş adı üstünde sır
İnsanlar bazen fıtratı gereği gizli olan şeyleri merak ederler öğrendikten sonrada hiç bir hevesi kalmaz bu hal bir nevi manevi menfaat ve onu aleyhine kullanma ....

En iyisi sır rınızi veya gizeminizi kimseyle paylasma ihtiyacı duymayın
Kabul eden olduğu gibi kabul etsin böylece şahsi münasebet ve muhabbet ler daha kısa ve verimli olur kendine zaman ayırmış olursun

• Beğen
Reactions: öğretmenbey

Yorgunbusra

Doçent
23 Ağu 2022
41
23
18
Soruyu tam olarak anlamamış olsamda,başımdan bu tarz bir olay geçtiği için yorum yapmak istedim..
Ozel hayatta insanın, sosyal yaşamindaki gibi olmaması, ikiyüzlülüktür. Ve İkiyüzlülük karakter zayıflığı belirtisidir. Ve bence bu sekildeki karakter bozuklukları cocukluktaki bazı olumsuz yaşanmışlıklardan dolayı olabiliyor. Veya yakalanmayacagina guvendigindende böyle gunahlar islenebiliyor.
Böyle insanlar içten içe dürüst olmadıklarını hissediyorlar.
Hepimiz hata yaparız. Sadece bazıları bunu iyi gizler, olmadığı biri gibi davranır. O yüzden bence insanların iç dünyalarının kusurlarını çok araştırmamak gerek.
Ve yine bence illaha birilerine güvenmeye de gerek yok. Insan yaratılışı gereği hata yapar.
Güvenmek için Allah yeter. Ayette de dediği gibi "Kim Allah’a güvenip dayanırsa Allah ona yeter."

• Beğen
Reactions: öğretmenbey
Konu Sahibi
Ö

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Herkes kısmen aynı dertten muzdarip
Sır vermekte neymiş adı üstünde sır
İnsanlar bazen fıtratı gereği gizli olan şeyleri merak ederler öğrendikten sonrada hiç bir hevesi kalmaz bu hal bir nevi manevi menfaat ve onu aleyhine kullanma ....

En iyisi sır rınızi veya gizeminizi kimseyle paylasma ihtiyacı duymayın
Kabul eden olduğu gibi kabul etsin böylece şahsi münasebet ve muhabbet ler daha kısa ve verimli olur kendine zaman ayırmış olursun
İnsan denilen yaratık nankör.

Konu Sahibi
Ö

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Soruyu tam olarak anlamamış olsamda,başımdan bu tarz bir olay geçtiği için yorum yapmak istedim..
Ozel hayatta insanın, sosyal yaşamindaki gibi olmaması, ikiyüzlülüktür. Ve İkiyüzlülük karakter zayıflığı belirtisidir. Ve bence bu sekildeki karakter bozuklukları cocukluktaki bazı olumsuz yaşanmışlıklardan dolayı olabiliyor. Veya yakalanmayacagina guvendigindende böyle gunahlar islenebiliyor.
Hepimiz hata yaparız. Sadece bazıları bunu iyi gizler, olmadığı biri gibi davranır. O yüzden bence insanların iç dünyalarının kusurlarını çok araştırmamak gerek.
Ve yine bence illaha birilerine güvenmeye de gerek yok. Insan yaratılışı gereği hata yapar.
Güvenmek için Allah yeter. Ayette de dediği gibi "Kim Allah’a güvenip dayanırsa Allah ona yeter."
Özel hayatta insanın, sosyal yaşamanındaki gibi olmaması, ikiyüzlülükse ve bu ikiyüzlülük karakter zayıflığı belirtisiyse o zaman gizli iş çeviren bir öğretmen nasıl müdür yardımcısı oluyor? Bu kişi 1992 doğumlu. Şantaj amaçlı değil. Beni yanlış anlamayın. 2010'da üniversite kazandık. Bölümümüz aynı. O farklı üniversitede de okudu. Ben de farklı üniversitede de okudum. Geçen gün adını ne yapıyor diye Google'da arattırdım. Müdür yardımcısı yapılmış. Bu kişinin elinde onun gay olduğuna dair kanıt var. Altını çizerek, tekrar ediyorum: Şantaj amacıyla tutmuyorum o kanıtı. Anlamaya çalışıyorum. O kişi 2014'te mezun ediliyor, öğretmenlik yapıyor ve en sonunda müdür yardımcısı yapılıyor. Arkadaşlık sitelerinde pek çok mühendis, doktor, öğretmen ve avukat gibi memurlar cinsel arayış yapıyor. Bunların pek çoğu da evli. Dediğim gibi şantaj yapmıyorum. Sadece anlamaya çalışıyorum. Ben çok yıl kaybettim. Hala benden öğretmen olmayacağını söyleyenler var. Beni küçümsüyorlar. Beni aşağılıyorlar. Milletin yediği haltlar çok iken beni harcıyorlar. İntikam almaya kalktığımda beni polise şikayet ederler. BEN NE YAPAYIM? ÇARESİZİM.

Konu Sahibi
Ö

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Geçen gün Twitter'da adını hatırlamadığım bir HÜDA-PAR'lı siyasetçi cinsel sapkınlara yönelik akıl melekerinin olmadığını söyledi. Akıl melekeleri yoksa neden devlette kadro veriliyor? Ben onların yaptıklarının onda birini yaptığımda ve bu ortaya çıktığında beni harcıyorlar. BEN NE YAPAYIM? ÇARESİZİM.

Yorgunbusra

Doçent
23 Ağu 2022
41
23
18
Geçen gün Twitter'da adını hatırlamadığım bir HÜDA-PAR'lı siyasetçi cinsel sapkınlara yönelik akıl melekerinin olmadığını söyledi. Akıl melekeleri yoksa neden devlette kadro veriliyor? Ben onların yaptıklarının onda birini yaptığımda ve bu ortaya çıktığında beni harcıyorlar. BEN NE YAPAYIM? ÇARESİZİM.
Bunlar muhtemelen torpille iş koparıyorlar.
Siyasetcinin demesiyle akıl melekesi yok diyemeyiz.
Bazı insanların cinsel istekleri fazla olabilir.
Adamakilli bir uğraşları olmadigi icinde sapitiyorlardir.
Sapiklikla kadro almanin alakasını anlayamadım..
Iş bulmak cidden zor haklısınız. Ama lütfen mutsuzluga esir olmayiniz..
Tavsiye vermek haddime degil ama bolca dua etmenizi ve surekli iş arastirmanızı önerebilirim..
Umarim en kisa sürede harika bir işe sahip olursunuz.

27 Ağu 2022
61
22
8
31
Bozüyük
Bir çok insan yaşamak istediği hayatı toplumsal baskılardan, aile ve çevre baskısından dolayı gerçekleştiremiyor. Korkularından dolayı kendini ömür boyu hapise attığının farkında ama toplum farkında değil. Herkesin kendi hayatı, isteyen istediğini yapar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar