İnsanlara Neden Hayır Diyemiyorum

Rekli61

Üyecik
22 Ağu 2022
2
0
1
Arkadaşlarımın veya bir tanıdığımın benden bişey istediğimde kendimi mecbur hissediyorum ve hayır diyemediğim içinde zararlı çıkan da üzülünde ben oluyorum bu durumu nasıl atlatırım

JRoj

Asistan
21 Ağu 2022
22
10
3
Arkadaşlarımın veya bir tanıdığımın benden bişey istediğimde kendimi mecbur hissediyorum ve hayır diyemediğim içinde zararlı çıkan da üzülünde ben oluyorum bu durumu nasıl atlatırım
Benim fikrine göre: ( aynı şeyleri yaşamış ve aşmış birisi olarak söylüyorum) bunun sebebi kendi içinde değer mi değmez gibi bir düşünce olması bunu aştığında da hayır dediğinde değdi mi diyeceksin kendi kendine yapman gereken o ezik sesi susturman ve insanların iyi niyetli insanları kullandığı gerçeğini kabul etmen, işte bu aşamadan sonraki sevinci yaşadığında zaten düzeliyor . Just do it :)

• Beğen
Reactions: Rekli61

neslihan

Dekan
8 Tem 2022
115
1
39
28
Vallahi hayır demeyi bilen adam her türlü kazanır sen hayır dersen karşıda ki de anlayışla karşılar emin ol mesela sana dedi knk bana 5₺ lazım verir misin diceksin ki knk bana da lazım ya olsaydı verirdim o da Tamam saol dicek olay bu hayır dedin diye birini kaybettiysen karşın da ki seni kullanmıştır zaten

Emre

Dekan
9 Tem 2022
132
1
40
28
Hayatta ki en büyük hatayı yapıyorsun hayır diyemeyerek çok basit ya
-Ali sigara versene
-git kendin al bilader sana mı çalışıyorum
Olay bu babacım

• Beğen
Reactions: JRoj

BarisUlas

Asistan
22 Ağu 2022
9
5
3
42
Ankara
Bende senin gibi kimseye hayır diyemedigim için sürekli millete hayır yapıyorum. İyilik yap denize at halik bilmesse Malik bilir boşver. İsteyeni geri çevirme benim gibi yapmaya devam et veren el alan elden üstündür bro

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Birine hayır diyemediğin de kendi gururunu ve değerini düşün. Ben hayır diyorum çünkü bu dediğini yaparsam mutlu hissetmeyeceğim sadece senin isteğini karşılayacağım ve ben senin bir kölen ya da kullanacağın bir kuklan değilim demesini bilmelisin iç sesine. Eğer ki bunu yapamıyorsan öncelikle özgüvenini törpülemekten başlamalısın olaya. Kimse senden değerli değil, bu yüzden zamanını başkalarını memnun etmeye adamak yerine, öncelikle kendini memnun et. 😊

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar