İnsan Görmediği Birine....

Felfella

Doçent
21 Ağu 2022
45
21
8
İnsan görmediği birine aşık olur mu? Anormalsem kırmadan söylerseniz sevinirim zaten kırgınım

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Görmeden aşık olmayı bırak kaçıp evlenenler de az değil. Ama yine de sen gör hatta yüz yüze görüş çünkü insanların hareketleri tavırları bile duygu ve düşüncelerini değiştirebilir

• Beğen
Reactions: Felfella

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
İnsan gönülle de sever insanı, görünüşle de sever. Ama gönülle sevmenin tadı bir başkadır, hayranlığın dış güzelliğine değil de sana kattığı maneviyatıdır. Ha bir de şunu eklemek istiyorum, kör bir insan görmeden sevebiliyorsa, biz gördüğümüz halde neden sevemeyelim ki?

• Beğen
Reactions: Felfella
Konu Sahibi
Felfella

Felfella

Doçent
21 Ağu 2022
45
21
8
İnsan gönülle de sever insanı, görünüşle de sever. Ama gönülle sevmenin tadı bir başkadır, hayranlığın dış güzelliğine değil de sana kattığı maneviyatıdır. Ha bir de şunu eklemek istiyorum, kör bir insan görmeden sevebiliyorsa, biz gördüğümüz halde neden sevemeyelim ki?
Çok farklı ve kendimi huzurlu hissetmemi saglayan bir bakış açısı, teşekkür ederim ✨

• Beğen
Reactions: Lia
Konu Sahibi
Felfella

Felfella

Doçent
21 Ağu 2022
45
21
8
Bana göre aşk kavramı kişisel bir algıdır. Herkesin sevgiyi algılayış şekline göre değişir. Siz toz pembe severken karşınızdaki kişi sizi beyaz bir alandan sevebilir. Sevgiyi ailenizden ve çevrenizden nasıl öğrenmişseniz, o şemaya uygun kişi karşınıza çıktığında (onu görmeseniz bile) aşık olduğunuzu hissedebilirsiniz. Eğer ki hayalci bir yapınız varsa o kişiyi olduğu gibi görmek yerine gözünüzde fazla büyütebilirsiniz. Gözü kör eden mantığınızı kullanamadığınız bir aşk cinsi ise muhtemelen o kişiye travmatik olarak bağlanmışsınızdır. O aşık olduğunuz kişi annenizin, babanızın, ilkokulda size kötü davranan öğretmeninizin (vs) kopyası olabilir. Gerçek-travmasız- aşk incitmez, oyunlar oynamaz, sevgiyi herhangi bir koşula bağlamaz, karşılıklı ve dengelidir. Sizi dibe çekmez aksine yükseltir. Sadece kendinizi gözlemleyin, aradığınız cevapları bulacaksınız.
Aşk olup olmadığını çok sorguladım ki hâlâ sorguluyorum.. aslında aşk olduğunu düşünme sebebim, belki de iletişimimiz çok hoşuma gittiği için etkilenmem olabilir? Aşağı çektiğini hatırlamıyorum ama yukarı da çıkarmadı, sadece keyifli zaman geçirmek diyebilirim, anlaşmak anlaşılmak.. anlaşıldığımı hissettiğim içindir belki emin değilim.. ama sürekli onu merak ediyorum, onu dusunurken buluyorum kendimi, o kadar iyi tanımamama rağmen. Neyse kafanızı şişirmeyim, yorumunuzu düşüneceğim teşekkür ederim 🙏🏻

Konu Sahibi
Felfella

Felfella

Doçent
21 Ağu 2022
45
21
8
Evet anlıyorum. Zaten asıl derdimiz anlaşılmak istemek. İnsan kendisine benzeyeni severmiş. Onun aklınıza gelmesi veya onu merak etmeniz kötü bir şey değil tabii ki. Özlediğiniz şey öznenin kendisinden çok ettiğiniz sohbetler ve size hissettirdikleri olabilir. Belki de o kişi aynanızdır. Kendinizde gördüğünüz eksiklikleri doldurmanız, özsevgi ve özsaygı kazanmanız için size yardımcı oluyordur. 😊
Biraz daha gözlemlemem gerekecek teşekkür ederim 🥲🙏🏻

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar