Hayat Beni Intihara Sürüklüyor, Çok Çaresiz Ve Zor Durumdayım.

begbunny

Üyecik
22 Eyl 2022
1
1
1
3 yıl önce okb tanısı kondu, sonrasında kendiliğinden geçti. fakat son 1 aydır yeniden çeşitli obsesyonlarım oluyor. maddi manevi fiziksel ruhsal çökmüş durumdayım. 4 yıldır şiddetli sosyal fobi yaşıyorum ve 4 yıldır bir arkadaş dahi edinemedim. normalde çok eğlenceli ve konuşkan biriyimdir ama yeni tanıştığım insanlarla konuşamıyorum çok kasılıyorum. üniversite 4. sınıftayım, 1 hafta sonra okuduğum şehire gideceğim, yahu son sınıfa gelmiş bir insanın bir merak edeni olmaz mı ne zaman geleceksin diye soran? yok. koskoca bir üniversite hayatını bu kadar boş geçirmiş olmanın ve son senem olması içimdeki üzüntüyü öyle bir artırıyor ki.
4 yıl oldu, 1 arkadaş bile edinemedim son 4 yılda. Lanet olsun gerçekten. Kötü bir insan mıyım? Kesinlikle hayır. Tam tersine çok iyi bir insan olduğumu düşünüyorum, belki de böyle olmasının sebebi fazla iyi olmaktır bilmiyorum.
Bunlara bağlı olarak aşırı derecede unutkanlık ve dikkat dağınıklığım var, öyle ki alzheimer derecesine gelmekten korktuğum oluyor. Maddi olarak bir psikiyatristle görüşebilecek durumum yok, devlet randevu vermiyor 1 ay sonraya anca veriyor. Ne yapacağım? Artık nefes alamıyorum

• Beğen
Reactions: hersey

hersey

Üyecik
18 Eyl 2022
2
0
1
3 yıl önce okb tanısı kondu, sonrasında kendiliğinden geçti. fakat son 1 aydır yeniden çeşitli obsesyonlarım oluyor. maddi manevi fiziksel ruhsal çökmüş durumdayım. 4 yıldır şiddetli sosyal fobi yaşıyorum ve 4 yıldır bir arkadaş dahi edinemedim. normalde çok eğlenceli ve konuşkan biriyimdir ama yeni tanıştığım insanlarla konuşamıyorum çok kasılıyorum. üniversite 4. sınıftayım, 1 hafta sonra okuduğum şehire gideceğim, yahu son sınıfa gelmiş bir insanın bir merak edeni olmaz mı ne zaman geleceksin diye soran? yok. koskoca bir üniversite hayatını bu kadar boş geçirmiş olmanın ve son senem olması içimdeki üzüntüyü öyle bir artırıyor ki.
4 yıl oldu, 1 arkadaş bile edinemedim son 4 yılda. Lanet olsun gerçekten. Kötü bir insan mıyım? Kesinlikle hayır. Tam tersine çok iyi bir insan olduğumu düşünüyorum, belki de böyle olmasının sebebi fazla iyi olmaktır bilmiyorum.
Bunlara bağlı olarak aşırı derecede unutkanlık ve dikkat dağınıklığım var, öyle ki alzheimer derecesine gelmekten korktuğum oluyor. Maddi olarak bir psikiyatristle görüşebilecek durumum yok, devlet randevu vermiyor 1 ay sonraya anca veriyor. Ne yapacağım? Artık nefes

Sohbetsever

Doçent
23 Ağu 2022
32
15
8
OKB konusunda bir şey diyemem tabii ama sosyalleşme için birkaç şey önerebilirim. Biriyle tanışırken kendin ol. Fazla çekingenleşiyorsan aşina olduğun bir konuda konuşmak ya da insanları kendi uzmanlık alanına çekmek sana özgüven kazandırabilir. Zevkine ya da yeteneğine uygun bir kulübe/etkinliğe katılmak ve iletişime oradakilerden başlamak daha kolay olur. Yeteneklerin ve ilgi alanların çok önemli, insanları bunlarla kendine çekersin. Mesela birileri sınıfta senin ilgi alanından konuşuyorsa konuşmaya dahil ol, sakın sessizce kenardan dinleme. Bir de unutma iletişim karşılıklı olur, onların sana bir şeyler katmasını istiyorsan sen de bunu yapmaya hazır olmalısın.

Psikolog konusunda da üniversiteye gideceğin şehirde randevu almanı öneririm. Çok geç vakitte diye düşünme, sen bunun için adımını attın. Kendini iyileştirmek için çabalıyorsan bundan daha kıymetli bir şey olamaz bence, çabana sadık kalarak inançla gayret et.

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Benimde dhep rahatsızlığım var. Yaş ilerledikçe aşırı sessizliğe bürünür hale geldim ve dikkatim hiçbir şeye yönlenemiyor çünkü birşeyler yapacak tahammülümün olmadığını hissediyorum. Gelecek şuan için aşırı anlamsız gelmeye başladı gözüme. Yaşamak sanki benim için anlamı olmayan birşeymiş gibi. Herşeyi boşvermiş bir haldeyim kısacası dağılmış gibiyim. Fakat, ne olursa olsun kendimi sevmekten vazgeçmiyorum. Çünkü ben kendime göre farklılıkları olan, farklı düşüncelere sahip ve görüşlerini ise diğerlerine göre geniş tutmaya çalışan bir insanım. Herşeye rağmen ben bu hayata direnmek yerine, daha da çok kendimi sevmeye yelteniyorum çünkü ben bana göre insan kalabilen tek varlığım. Bu hayatta benim gibilerin sayısı azalırsa sence dünyayı ele alacak olanların sayılarını çoğaltmak galip sayılır mı? Bana göre hayır. Çünkü ne olursa olsun, basit olanı değil zor olanı tercih edeceğim. Ne olursa olsun beni ele geçirmeye çalışan zihnime inat, ben kendimi seveceğim.

Can3838

Asistan
8 Ağu 2022
26
7
3
Bunlara bağlı olarak aşırı derecede unutkanlık ve dikkat dağınıklığım var, öyle ki alzheimer derecesine gelmekten korktuğum oluyor. Maddi olarak bir psikiyatristle görüşebilecek durumum yok, devlet randevu vermiyor 1 ay sonraya anca veriyor. Ne yapacağım? Artık nefes alamıyorum
Bende aynı durumdayim

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar