Hangi Mesleği Tercih Edeceğim Bilmiyorum

Tuğkan

Doçent
9 Tem 2022
51
12
8
Bu sene üni sınavına hazilaniyorum fakat hangi mesleği tercih edeceğim bilmiyorum sizce buna nasıl karar veririm?

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
Meslek analiz testleri var onları çözebilirsiniz. Şu soruyu hep aklında tut bu mesleği yaparken mutlu olur muyum bana haz verir mi diye ona göre bir seçim yapmanı tavsiye ederim. Maddi olarak bakmanı tavsiye etmem çünkü iyi olduğun bir işte her zaman güzel para kazanırsın

• Beğen
Reactions: Sohbetsever

Redhour

Asistan
9 Ağu 2022
27
1
16
3
Nelerden hoşlandığına bak nasıl bir yaşam tarzı hoşuna gidiyor, nasıl bir iş hoşuna gider. Mesela bende düzen takıntısı mevcut iş seçimi yaparken buna göre bir seçim yaptım ve yaptığım iş bana zevk veriyor.

13 Ağu 2022
7
1
1
İki seçeneğin var
1. Maddi yönden 4 yıl sonra hangi meslek grubu ülke çapında daha iyi yere sahip olacaksa o meslek gruplarında ilerleryeceksin

2. Sana hangi meslek grubu hitap ediyorsa onu seçmen gerekecek önemli olan senin mutluluğun

Yazarın notu: Para çoğu yerde mutluluğu satın alır ama istisnalara paha biçilemez

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Bu soruları görmek beni üzer, istediğin mesleği yapamamak...
Günümüz sistemin köleliği...
İşte gençleri 'Bak bu işte para var, iyi üniversite kazan iyi para kazanırsın...' gibi cümlelerle ilim sevdası yerine para ve şöhret sevdasını aşılayarak kaybettik.
Kapitalizmin en gözde başarısı da budur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar