Fidye Cezası

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Kaçırılma olaylarında fidye verenler cezalandırılmalı mı yoksa cezalandırılmamalı mı?

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Kaçırılma olaylarında fidye verenler cezalandırılmalı mı yoksa cezalandırılmamalı mı?
Fidye'nin anlamı bir kimseyi bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak için ödenen bedel demektir. Dinî bir terim olarak ise, oruç ibadetinin eda edilememesi sebebiyle veya hac ibadetinin edası sırasında işlenen birtakım kusurların giderilmesi için ödenen maddi bedeli ifade eder.

Fidye'nin veriliş şekli farklı iken sırf kendi kötü emelleri uğruna kullanan bu insanlar cezalandırılmakta hükümlü değil mi?

• Beğen
Reactions: nis

TeksenTasci

Asistan
13 Ağu 2022
7
8
3
Konya
Fidye'nin anlamı bir kimseyi bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak için ödenen bedel demektir. Dinî bir terim olarak ise, oruç ibadetinin eda edilememesi sebebiyle veya hac ibadetinin edası sırasında işlenen birtakım kusurların giderilmesi için ödenen maddi bedeli ifade eder.

Fidye'nin veriliş şekli farklı iken sırf kendi kötü emelleri uğruna kullanan bu insanlar cezalandırılmakta hükümlü değil mi?
Konuya derinden ve farklı açılardan açıklık getirilmiş, saygıyla eğiliyorum

• Beğen
Reactions: Lia
27 Ağu 2022
61
22
8
31
Bozüyük
Kaçıran fidye istiyorsa suçlu tabiiki ama bir kaçırılanı masum olarak görüyorum ben. Kaçıran, kaçırılandan fidye istiyor mesela. Kaçırılanda vermek istemiyor başta, kaçıranda zorla istemeye başlıyor. Öldürmekle tehdit ediyor diyelim. Yardım isteyecek bir durumuda yok o an. Vermekle yetiniyor.
Sonra serbest bıraktı diyelim, polis merkezine gidip durumu anlatıyor.
Buna göre masum olarak değerlendiriyorum ben.
Anlatmak istediğin bu değil mi senin?
yoksa ben mi yanlış anlıyorum.

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Hayır ben fidye isteyen şahısın, fidye'nin amacı farkıyken kendi kötü emelleri uğruna kullanmasına kesinlikle masum yaklaşamıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar