Erkekler Neden Kaybedinceye Kadar Bekler ?

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
3 yıl gibi uzun sürede karşılıklı olarak ciddi yıpranmalar söz konusu iken, onca söylediğim söze verdiğim cevaba karşı sessiz kalmış hep alakasız şeylerle haklı çıkmaya çalışarak daha da yıpratan,nişanlısını bir nevi düşmanı gbii gören erkek neden kaybettiğini anladıktan sonra 3 yıl içindeki bütün hatalarını tek seferde kabul edip ağlar dil döker ve şans ister? Sizce bu denli farkındalığa ulaşmış biri gerçekten benden de değişim görürse değişir mi yoksa köprüyü geçtikten sonra aynı ayılıklarına devam eder mi ?

• Beğen
Reactions: sangemre

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
3 yıl gibi uzun sürede karşılıklı olarak ciddi yıpranmalar söz konusu iken, onca söylediğim söze verdiğim cevaba karşı sessiz kalmış hep alakasız şeylerle haklı çıkmaya çalışarak daha da yıpratan,nişanlısını bir nevi düşmanı gbii gören erkek neden kaybettiğini anladıktan sonra 3 yıl içindeki bütün hatalarını tek seferde kabul edip ağlar dil döker ve şans ister? Sizce bu denli farkındalığa ulaşmış biri gerçekten benden de değişim görürse değişir mi yoksa köprüyü geçtikten sonra aynı ayılıklarına devam eder mi ?
Muhtemelen sizi cepte gördü ne yaparsam yapım kabul eder bu beni diye düşündü ama işler hiçte düşündüğü gibi gitmedi . Büşra hanımın da dediği gibi 7 70 meselesi çok değişeceğini düşünmüyorum.

• Beğen
Reactions: Cgl

iKnowWhoAreU

Doçent
28 Ağu 2022
40
11
8
33
Yalova.
connected2.me
'Benden de değişim görürse' dediğine göre degismesini bekledigi şeyler var ve sen bunların farkindasin demektir.zaten ilişki bu şansi haketmiyor olsa o kabul etmezdi ve sende şans verip vermeme konusunda veya değişip degismeme konusunda diyelim şans vermek veya istemek bana dogru tabir gelmiyor çünkü her neyse sende değişip degismemek ve deneyip denememek konusunda düşünmezdin bile o yüzden dene derim ama değişmeyecegini hissediyorsan hemen bitir sancılı bir şekilde uzatma yoksa bitince yaptığın her fazladan fedakarlık için kendine lanet edeceksin.

sangemre

Asistan
9 Eyl 2022
5
3
3
İstanbul
Bunu bilmezsin kimse bilemez aşk dediğin de budur zaten inişli çıkışlı iki tarafi da yıpratır eğer aşkın özsaygının ötesine geçiyorsa mantıklı olana karar vermek braz yorar adamı

• Beğen
Reactions: Cgl ve iKnowWhoAreU

iKnowWhoAreU

Doçent
28 Ağu 2022
40
11
8
33
Yalova.
connected2.me
Kimsenin değismesini beklemeyin ve ona kanmayın bence. 7sinde neyse 70inde de odur derler. Bu devirde kız bulmanın zor olduğunu gördüğünden dönmek istiyordur.
Aman aman lütfen.Bu nasıl bir cevap Büşra hanım.
1-İlk olarak özür dileyerek başlıyorum fakat bu ön yargı ve sabit fikirlerden kurtulmamız gerek.Sizin gibi ezbere konuşanlar yüzünden bir çok insan yuvasını yıkıyor ve kadınlar bu ön yargı sebebi ile daha çok zarar gören taraf oluyor toplumumuzda.Anlatayim.
2-'insan yedisinde neyse yetmisinde de odur.'Ne kadar aptalca ve cehalet kokan bir söylemdir bu böyle.İnsan her an ve her saniye değişim ve gelişim gösterir.Bunun sebebi farkındalıktır.Farkindalik Büşra hanım saniyenin onda biri kadar kısa bir sürede gerçekleşen ve hangi konuda cereyan etmişse o konuda insanı baştan aşağı değiştireceği mutlaktır.Siz o zaman 7 yaşınızdan bu yana hiç gelişim gösterip değişmediğinizi falan iddia ediyorsunuz komik ve cahilce oldu bu.
3-' Bu devirde kız bulmanın zor olduğunu gördüğünden dönmek istiyordur.'
Resmen ağlamak istiyorum.Ben bir erkek olarak; Türkiye'de tepki,psikolojik siddet,yönlendirme,baskı,şiddet,toplumsal kanı,taciz,,tecavüz, kısıtlama ve buna eksik baba figürü, özgürlüklerinin kisitlanmasi ve benzeri bir çok sebep yüzünden ilgi ve sevgi açlığı,kaçmak ve uzaklaşmak egilimi ve özgürlük hasreti yüzünden yağmurdan kaçıp doluya tutulan,hayatı mahvolan kadınların sayısı her geçen gün çığ gibi artarken ben önüme gelen her ergenligini tamamlamış kadına bu konuda birşey katmaya çalışırken siz nasıl oluyorsa bir kadın olarak bunu söylüyorsunuz.Kadinlari aşağılarken aynı zamanda erkekleride kadın olsun da hangisi olursa olsun diyormuş gibi sanki bulmak zorlaştı o zaman doneyim eskisine falan diyecek.zihniyetler gibi tasvir ediyorsunuz.Resmen tiksindim bu durumdan.
3-Son olarak bir insanın hayatını ciddi bir konuda etkilemek ve yön vermek söz konusu iken böyle tabanı boş dusunceler ile hemde sadece tek bir kişi üzerine değil de kimse değişmez inanma affetme sakın gibi.Herhalde sizler 7 yaşından beri hiç değişmediğiniz için mi bu kadar geriden bakıyorsunuz olaya anlam veremedim.ironik demek isterdim bu duruma ama gulemedim bile.....

• Beğen
Reactions: sangemre

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Bazen bazı durumlara göre bakış açıları farklı olabilir. Genellikle ben bu tarz durumlarda kendimi sorgularım. Karşıda ki şahıs zamanında bana hata yaptı ve ben bu hataları affede bilecek miyim? Aramızda geçen saygısızlıkları aşabilecek miyim? Affedersem, mutlu olabilecek miyim? Beni ne gibi bir gelecek bekliyor? Yaptığı onca şeye rağmen değişmediğini fark ettiğim de kendimi toparlayacak gücü bulabilecek miyim? Gerçekten affetmek istiyor muyum? En önemli nokta bu bence. Hayatta bazı şeylerin garantisini veremeyiz ve bu yüzden karar vermeden önce kendimizi sorgulamalıyız ki aynı şeyler olduğun da cevabını kendimize verdiğimizi ve ona göre bir seçim yaptığımızı hatırlatırız beynimize. Demem o ki yaptığımız tercihler üzerinde sağlam bir sorumluluk almamız gerekir. Eğer ki ağır sorumluluğu üstlenmeye hazır ve kendinde o gücü bulabiliyorsan neden olmasın ki?

• Beğen
Reactions: iKnowWhoAreU

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar