Kimsenin değismesini beklemeyin ve ona kanmayın bence. 7sinde neyse 70inde de odur derler. Bu devirde kız bulmanın zor olduğunu gördüğünden dönmek istiyordur.
Aman aman lütfen.Bu nasıl bir cevap Büşra hanım.
1-İlk olarak özür dileyerek başlıyorum fakat bu ön yargı ve sabit fikirlerden kurtulmamız gerek.Sizin gibi ezbere konuşanlar yüzünden bir çok insan yuvasını yıkıyor ve kadınlar bu ön yargı sebebi ile daha çok zarar gören taraf oluyor toplumumuzda.Anlatayim.
2-'insan yedisinde neyse yetmisinde de odur.'Ne kadar aptalca ve cehalet kokan bir söylemdir bu böyle.İnsan her an ve her saniye değişim ve gelişim gösterir.Bunun sebebi farkındalıktır.Farkindalik Büşra hanım saniyenin onda biri kadar kısa bir sürede gerçekleşen ve hangi konuda cereyan etmişse o konuda insanı baştan aşağı değiştireceği mutlaktır.Siz o zaman 7 yaşınızdan bu yana hiç gelişim gösterip değişmediğinizi falan iddia ediyorsunuz komik ve cahilce oldu bu.
3-' Bu devirde kız bulmanın zor olduğunu gördüğünden dönmek istiyordur.'
Resmen ağlamak istiyorum.Ben bir erkek olarak; Türkiye'de tepki,psikolojik siddet,yönlendirme,baskı,şiddet,toplumsal kanı,taciz,,tecavüz, kısıtlama ve buna eksik baba figürü, özgürlüklerinin kisitlanmasi ve benzeri bir çok sebep yüzünden ilgi ve sevgi açlığı,kaçmak ve uzaklaşmak egilimi ve özgürlük hasreti yüzünden yağmurdan kaçıp doluya tutulan,hayatı mahvolan kadınların sayısı her geçen gün çığ gibi artarken ben önüme gelen her ergenligini tamamlamış kadına bu konuda birşey katmaya çalışırken siz nasıl oluyorsa bir kadın olarak bunu söylüyorsunuz.Kadinlari aşağılarken aynı zamanda erkekleride kadın olsun da hangisi olursa olsun diyormuş gibi sanki bulmak zorlaştı o zaman doneyim eskisine falan diyecek.zihniyetler gibi tasvir ediyorsunuz.Resmen tiksindim bu durumdan.
3-Son olarak bir insanın hayatını ciddi bir konuda etkilemek ve yön vermek söz konusu iken böyle tabanı boş dusunceler ile hemde sadece tek bir kişi üzerine değil de kimse değişmez inanma affetme sakın gibi.Herhalde sizler 7 yaşından beri hiç değişmediğiniz için mi bu kadar geriden bakıyorsunuz olaya anlam veremedim.ironik demek isterdim bu duruma ama gulemedim bile.....