Eleştiri

Yorgunbusra

Doçent
23 Ağu 2022
41
23
18
Her an herkes tarafından eleştiriliyorum gibi geliyor. Eleştirilerden kötü etkilenmemeyi nasıl başarabilirim? Çünkü haksız elestirilere de kibarlik edip hak edilen cevabı veremiyorum. Ve sinir oluyorum 😅

Exelans34

Asistan
27 Ağu 2022
2
1
3
Tr
İnsanlar bı şekilde içindeki enerjiyi dışa vururlar iyi yada kötü elestirilmeyip onemsenmedigini düşün birde böylesi senin için daha kısır bı durum iyi yada kötü bırak elestirsinler kotulerden ders çıkar birde üslup o çok önemli seviyesiz insanlar yanına çekmeye çalışacaktır. Sen çizgini bozma 😉

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Her an herkes tarafından eleştiriliyorum gibi geliyor. Eleştirilerden kötü etkilenmemeyi nasıl başarabilirim? Çünkü haksız elestirilere de kibarlik edip hak edilen cevabı veremiyorum. Ve sinir oluyorum 😅
Aman hocam dikkat bir an önce çözüm bulmanızı önerim fazla ileri seviyede ise psikologa gitmenizi öneririm. Eleştirileri genelde kötü anlamda anlayıp yorumlayan kişiler kuşkucu, kuruntu sahibi ve saldırgan kişiler olurlar.
Her daim olumlu bakmaya olumlu düşünmeye kendinizi verin.

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Bazı eleştiriler insanı yüceltmek için varlar fakat bazı eleştiriler ise sadece yapılmak için varlar. Ben derim ki eleştiriyi yapmasını bildiğiniz zaman yapın, boş yere değil. Bu yüzden yapılan eleştiri benim yararıma değilse çokta üstünde durmam. Aksine boş beleş şeyler için canımı sıkacak kadar kimse değerli değil benim için.

• Beğen
Reactions: Exelans34

TeksenTasci

Asistan
13 Ağu 2022
7
8
3
Konya
Tek doğdum ve mezara tek gömülecem. Hayata herşey dahil geliriz kullanıp kullanmamak kendi elimizde. Hayat felsefem benim budur.
Halk arasında kullanılan bir cümle vardır " Bir kulağından girip diğer kulağından çıkmasın " derler, kendinden memnunsan bir kulağından girip diğer kulağından çıksın etraf çokta önemli bir etken değildir bana göre.

• Beğen
Reactions: Yorgunbusra

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Sürekli eleştiriliyor hissi senin alınganlığın veya çok da iyi olmadığın bi konuda öz güvensiz hissetmenle alakalı olabilir. Eğer sana gelen eleştiri kötü iğneleyici hassas noktana dokunan türdense elbette kötü etkilenirsin canın sıkılır. Ancak herkesin iyi olduğu bişeyler vardır. Şunu kesinlikle unutma. Hiç kimse kusursuz değildir. Mesela sen güzel yemek yapamıyorsun diye biri seni eleştirdi mi, hemen aklına onun da eksik zayıf olduğu bi durumu getir ve sakince kimse mükemmel değil herkesin eksiği var diye aklından geçir. Bu durumu kendine kabullendir. İnsanlar yankış gözlem sonucu yanlış eleştiride bulunabilir üslup çok önemli. Eğer can sıkıcı tarzdaysa ve kibarlığın vaz geçemediğin bi özelliğinse sen de kibarca gülümseyerek yanıtla. Ama kesinlikle haksız eleştirilere boyun eğmemelisin. Kendini ve karşındakini tanı, her konuda mükemmel olmak gibi bi gayen olmadığını iyi olduklarının sana yettiğini dile getir. Her şeyin ilki zordur. Ama ilki başaran devamını mutlaka getirir kendin için biieyşer yapmaktan çekinme. Sen çekinme ki onlar sana karşı haddini bilip senden çekinsin ☺️

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar