Edebiyat Kadını

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Bir kitaptan alıntı yapıyorum:
"Yaratıcılık alanında kadın en önemli yere sahiptir, gerçekteyse tamamen ehemmiyetsiz. Şiir sanatını baştan başa kaplar; tarihte ise bulunmaz. Kurmacada kralların ve fatihlerin hayatlarına hükmeder; gerçekteyse ebeveynlerinin zorla parmağına yüzük taktığı herhangi bir oğlanın kölesidir. Edebiyatta en ilham dolu sözcüklerin en derin düşüncelerin bazıları onun dudaklarından dökülür, gerçek hayatta ise anca okur, güç bela heceler..."
Neden edebiyatta betimlemelerde çoğunlukla kadın (bedeni) tasviri daha fazla?

• Beğen
Reactions: IcedWhiteChocolate

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
"Yaratıcılık alanında kadın en önemli yere sahiptir, gerçekteyse tamamen ehemmiyetsiz. Şiir sanatını baştan başa kaplar; tarihte ise bulunmaz. Kurmacada kralların ve fatihlerin hayatlarına hükmeder; gerçekteyse ebeveynlerinin zorla parmağına yüzük taktığı herhangi bir oğlanın kölesidir. Edebiyatta en ilham dolu sözcüklerin en derin düşüncelerin bazıları onun dudaklarından dökülür, gerçek hayatta ise anca okur, güç bela heceler..."
Araştırdığım kaynaklara göre birçok nedeni var aslında. Fakat, burada yazarın kadına karşı hissettiği arzular, daha fazla yaratıcılık kattığına inanılıyor.
Bir yazarın ilham alması için bir sebebe ihtiyacı vardır. Gerek duygusal olsun, gerek mantıksal olsun genellikle bir ihtiyaçtan yola çıkarak, görsel figür sayesinde herhangi bir sonuca varılabilir. Nasıl ki bir ressam gördüğü şeyden ya da yaşadığı duygulardan haz ve ilham alarak bir resim çiziyorsa, yazarlar için de bu geçerli.

• Beğen
Reactions: nis ve Yufus
Konu Sahibi
nis

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Yazdığım alıntıya bir yorumunuz var mı?
Araştırdığım kaynaklara göre birçok nedeni var aslında. Fakat, burada yazarın kadına karşı hissettiği arzular, daha fazla yaratıcılık kattığına inanılıyor.
Bir yazarın ilham alması için bir sebebe ihtiyacı vardır. Gerek duygusal olsun, gerek mantıksal olsun genellikle bir ihtiyaçtan yola çıkarak, görsel figür sayesinde herhangi bir sonuca varılabilir. Nasıl ki bir ressam gördüğü şeyden ya da yaşadığı duygulardan haz ve ilham alarak bir resim çiziyorsa, yazarlar için de bu geçerli.

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Eskiye dayanarak evet bu böyleydi. Ki öyle olmasına rağmen yine bazı kadınlar baş kaldırabildiler sonları ölüm de olsa. Şuan ki günümüz için ben bu fikre katılmıyorum. Kadınlarımız daha güçlü ve iradeli kimseye mahkum bir şekilde yaşama taraftarı değiliz artık. Ve eğer hedeflerimiz varsa bunu gerçekleştirme taraftarıyız. Ben şuan ki olduğumuz konuma kadar gelmemize vesile olan her kadına aşırı saygı duyuyorum. Fakat bazı zihinler kadınların sırf bedensel güçsüzlüğü yüzünden birşey yapamayacakları kapasitesinden çıkamıyor. Hala ezimsiyorlar. Ne kadar gelişirsek gelişelim, bazı geri kafalı ve kadın düşmanları yaşadıkça bu şekilde görüşü olanlara çok denk geleceğiz. Onlara inat biz güçlü ve iradeli kadınlar olarak yaşamaya devam edeceğiz! Neyse gaza geldim sakin 😂

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: nis

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar