Din Tanrı Ve Insan.

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Dogmadan ölen bebeklerde var? herhalde cikariminiza göre onlar direk cehenneme gidiyor ?

Bazen hayatta herseyin sirasi var, once kendini tanimak kendini gelistirmek onemli. Zaten mantikli bir dusunce üretecek kivama geldiginizde inanç meselesini rahatca dusunursunuz.
Yoksa İngilterede ki ampül partisi taraftarlari gibi, cahil mantiksiz bireyler olur :) tabi isteginiz buysa

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Dogmadan ölen bebeklerde var? herhalde cikariminiza göre onlar direk cehenneme gidiyor ?

Bazen hayatta herseyin sirasi var, once kendini tanimak kendini gelistirmek onemli. Zaten mantikli bir dusunce üretecek kivama geldiginizde inanç meselesini rahatca dusunursunuz.
Yoksa İngilterede ki ampül partisi taraftarlari gibi, cahil mantiksiz bireyler olur :) tabi isteginiz buysa
İlmi zihniyetin gayesi doğruyu aramak, yöntemi ve araçları ise sorgulamak ve eleştirel düşünmektir. Doğruluk aşkı olmadan bilim yapılmaz. İnsan zihninin gelişebilmesi için sürekli doğruluk ve gerçeklikle beslenmesi gerekir. Ancak bunları yapan zihin gelişme yoluna girer. Dikkati artar, her şeyi derinliğine düşünerek yapmak, odaklanma, incelik, titizlik ve özen gösterme gibi melekeleri gelişme yoluna girer Richard A. GREGORY, 1891’de yazdığı, keşif yapmayla ilgili eserinde şöyle der:

İnsan için mutlak doğru yoktur. Doğru, yaklaşık doğru, onu da bulamıyorsak –hiç değilse bulana kadar- muhtemel doğruyu gözetmek gerekir. Ne var ki, doğruluk sadece bir şeyin doğrusunun, sonucunun bulunmasından ibaret değildir. Bazen doğrunun kendisinden çok onu nasıl bulduğumuz daha önemlidir. Çünkü “nasıl,” diğer doğruları aramakta da bize yol gösterebilir. İşte bu usuldür, yol, yöntem, yaklaşım, metod ve metodolojidir. Büyük bir dikkat ve değer gösterilmesi gerekir!

Lost

Asistan
26 Ağu 2022
23
8
3
Din bütün geçmiş ,şimdiki ,gelecek zamanlarda insanları gerçek olan dogru yolu bulalım diye tarafımıza bildirilmiştir .ve kendini çok akıllı zanneden insanlar biz daha iyi biliriz diyen insanlar hüsrana uğramıştır .
İnsan cahil nankör ve zalimdir .
Yaratan istemez ise nasıl akıl edeceksiniz, Allah dilemezse sizler dileyemezsiniz. .inanmak için sadece aciz olduğumuzu ve samimi olduğumuzu göstermek yeterli.
Ancak insanlardaki potansiyel belli elindeki değerli olan veya değerli olduğunu bilmediği şeyleri zaman kaybettiği hakikati anlayacaktır o gurur kibir ve ben bilirimlik varya

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Arkadaşlar, bu konuyu tartışırken evrensellikten ziyade, bulunduğumuz sinirlarin sosyolojisi de cok onemli. Yani inanin, muhafazakar ve yeni sağcı bir sistemden bahsediyoruz. liberalist düşünce icin din sevgisini baskiyla değil, insanların kendi secimi ile olmalidir.

Tekrar diyorum onemli olan sizlersiniz hayatlariniz yasamlariniz, bunun tadini cikarin! İslam'i yada baska dini sececekseniz bu yaratici zaten affedici ve dusuncelerinizi biliyor! Once gencligini yaşayın kendinizi gelistirin.

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Arkadaşlar, bu konuyu tartışırken evrensellikten ziyade, bulunduğumuz sinirlarin sosyolojisi de cok onemli. Yani inanin, muhafazakar ve yeni sağcı bir sistemden bahsediyoruz. liberalist düşünce icin din sevgisini baskiyla değil, insanların kendi secimi ile olmalidir.

Tekrar diyorum onemli olan sizlersiniz hayatlariniz yasamlariniz, bunun tadini cikarin! İslam'i yada baska dini sececekseniz bu yaratici zaten affedici ve dusuncelerinizi biliyor! Once gencligini yaşayın kendinizi gelistirin.
Peygamber efendimiz yarın yaparım diyen helak oldu, ziyan etti diye buyurmuştur.
İnsanın yaşam süresi bilinmediğine göre dini ne kadar çabuk kavrayabilirsek o kadar iyidir.
Gençlikte insanın aklı bulanıktır. Nefsine kolay yenik düşer.
Gençlerin aklını açması için ilim sahibi olması gerekir. Kur'an-ı kerim'i okuyup anlayarak ve onu hayatına uygulayarak da gençliğini yaşayabilir. İslam dini her şeye yasak koymuş gibi görünüyor ama öyle bir şey yok öyle gözüken insanın hayatında bir problem vardır. İslam dini en güzel ve sağlıklı yaşam için bizlere yol gösterir.
Hem dine uyup hem de gençliğimizi güzelce yaşayabiliriz. Ben sürekli dine yönelelim de demiyorum.
Yarın ölecekmiş gibi ahiret için hiç ölmeyecekmiş gibi de dünya için çalışmalıyız. Ölümün belirsiz olmasının sebebide budur. İkisini dengelemek.
Allah'ın rahmetinden ümidi kesmek ne kadar günahsa azabından ve gazabından emin olmakta o kadar günahtır. Yani ben gencim günah yapayım Allah affeder zaten mantığıyla yaklaşmak yanlıştır.
Bu kulluk şuuruna aykırı olur.

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Peygamber efendimiz yarın yaparım diyen helak oldu, ziyan etti diye buyurmuştur.
İnsanın yaşam süresi bilinmediğine göre dini ne kadar çabuk kavrayabilirsek o kadar iyidir.
Gençlerin aklını açması için ilim sahibi olması gerekir. Kur'an-ı kerim'i okuyup anlayarak ve onu hayatına uygulayarak da gençliğini yaşayabilir. İslam dini her şeye yasak koymuş gibi görünüyor ama öyle bir şey yok öyle gözüken insanın hayatında bir problem vardır. İslam dini en güzel ve sağlıklı yaşam için bizlere yol gösterir.
Hem dine uyup hem de gençliğimizi güzelce yaşayabiliriz. Ben sürekli dine yönelelim de demiyorum.
Yarın ölecekmiş gibi ahiret için hiç ölmeyecekmiş gibi de dünya için çalışmalıyız. Ölümün belirsiz olmasının sebebide budur. İkisini dengelemek.
Allah'ın rahmetinden ümidi kesmek ne kadar günahsa azabından ve gazabından emin olmakta o kadar günahtır. Yani ben gencim günah yapayım Allah affeder zaten mantığıyla yaklaşmak yanlıştır.
Bahsettigim din baskısı bu iste, bu baskı ile gencler deizm'e ateizm'e gitmeye devam edecek :)
Yav bırakın, siz halife degilsiniz birsey degilsiniz ne anlatiyorum size turkiyenin sosyolojik yapısı. Siz ise metninizi ozetleyeyim " Yarin ölürsen cehennemde yanarsin inanamadan gidersin" yahu bu Allah'a sirk kosmak degilde ne? Nerden biliyorsunuz yanacağını? Ben diyorum Allah sizin icinizdekini bilir, buna göre affeder siz ise din baskısı yapilmasini tasdikliyorsunuz.
Yani kusura bakmayin ama Allahi cezalandırıcı bir canavar olarak betimliyorsunuz.

Bu düşünceler, Türk Gençlerini sadece islam dininden sogutup, boşluğa itecek. Birakın, Türk genci karar versin siz biz onlar degil.
Konu hakkindaki son görüşümdür. Güzel bir tartışma için teşekkürler :) Ama keşke dediklerimi daha iyi anlayarak okusaydiniz, yinede her fikir her inanışa saygımız var.

İyi forumlar !

• Beğen
Reactions: Lost

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Bahsettigim din baskısı bu iste, bu baskı ile gencler deizm'e ateizm'e gitmeye devam edecek :)
Yav bırakın, siz halife degilsiniz birsey degilsiniz ne anlatiyorum size turkiyenin sosyolojik yapısı. Siz ise metninizi ozetleyeyim " Yarin ölürsen cehennemde yanarsin inanamadan gidersin" yahu bu Allah'a sirk kosmak degilde ne? Nerden biliyorsunuz yanacağını? Ben diyorum Allah sizin icinizdekini bilir, buna göre affeder siz ise din baskısı yapilmasini tasdikliyorsunuz.
Yani kusura bakmayin ama Allahi cezalandırıcı bir canavar olarak betimliyorsunuz.

Bu düşünceler, Türk Gençlerini sadece islam dininden sogutup, boşluğa itecek. Birakın, Türk genci karar versin siz biz onlar degil.
Konu hakkindaki son görüşümdür. Güzel bir tartışma için teşekkürler :) Ama keşke dediklerimi daha iyi anlayarak okusaydiniz, yinede her fikir her inanışa saygımız var.

İyi forumlar !
Hocam verdiğiniz saygılı yorum için teşekkürler 16 yaşında bir genç olarak yazıyorum. Eksikliklerim ve kendimi ifade edişimde elbetteki hatalar olduğunun farkındayım. Aslında çoğu noktada ortak düşüncelerimiz de var. Sizin bahsettiğiniz ibadet edeceksin asla günah işlemeyeceksin diye zorlayan insan topluluğu.
Benim kastım o değildi. Gençler elbette hayatını yaşayacak ama haram zina gibi günahlardan uzak durarak yani doğruyu yanlışı ayırt ederecek yaşayacak.
Nefsin zevkin esiri olup kendini tutamadıktan sonra Allahım sen içimi biliyorsun demek bana mantıklı gelmiyor :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar