Çıldırıcam Sinirimden Akıl Verin ☺️☺️

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
3 senedir bi ilişkim var, 1 senedir nişanlıyız. Kaynanam yok vefat etmiş. Ablası var .. Son 2 ay öncesine kadar çok seviyor asla şüphe etmiyordum. Ta ki yüzüme gülüp normal davranıp arkamdan konuştuğunu duyana kadar. Sonra dikkat etmrye başladım ve fark ettim ki nişanlım ablası ne derse onu yapıyor. Arkadaşlar diş macunu almak için bile ablasına danışmak istiyor, bu adam 30 yaşında. Benim de babam rahmetli oldu ona rağmen mezarlık ziyareti sonrası babasına babalar günü hediyesi almak için beni yanında götürdü, alacağı kazağın rengini sormak için ablasını görüntülü aradı. Bi kart oyunu oynarken bile ablasına yüklenmek istemeyip başka kim varsa bwn de dahil yükleniyor. Beni eve bırakacak ablası da binip geliyor falan. Nişanımda set takacaklardı kendim gümüş set istedim mesela gerek yok o kadar paraya kırk yılda bi takcam diye. Dedim kimse ablan bile bilmesin. Gitmiş ablasına söylemiş telefonunu karıştırıp yakaladım mesajı. Bu kadar basit aramızda kalabilcek bişeyi bile anlatmış, noldu ablan bilince yani benim güvenim sarsıldı sadece. Aşırı düşkün ablasına ve hiç acaba nişanlım ne düşünür ne hisseder ayıp mı yanlış anlar mı diye asla düşünmüyor. Ablası da kardeşini hiç düşünmüyor anca lafta. Ben hep 2. Planda ve enayi yerine konuluyor hissediyorum diyaloğumuz iyi ama alttan alttan çok negatiflik hissediyorum ve nişanlıma gıcık oluyorum. İyi niyetim, maddi manevi onun cebini düşünerek hareket etmem aptal sessiz ezikmişim algısı yaratmış meğer bunların gözünde yeni kalktı gözümdeki perde. Napıcam nasıl beni önemseyip bizim ayrı bi hayatımız olacağını benimsemesi gerektiğini öğreticem ??

• Beğen
Reactions: Brcccu

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Nişanlıni karşına alıp bence güzelce konuşmalısın nelerden rahatsız olduğunu açıkça söylemelisin belli ki ablasına çok düşkün bu evliliginizde de problem olabilir, o yüzden en başta konuşup halletmeye çalış ya da evlilik konusunu bir daha düşün.

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Nişanlıni karşına alıp bence güzelce konuşmalısın nelerden rahatsız olduğunu açıkça söylemelisin belli ki ablasına çok düşkün bu evliliginizde de problem olabilir, o yüzden en başta konuşup halletmeye çalış ya da evlilik konusunu bir daha düşün.
Çok konuştum birbirimize girdiğimiz de oldu ayrılıktan döndüğümüz de oldu. Ama ben artık takıldım ya bi kere her şeye sinir olmaya başladım çünkü iki yüzlülük asla görmezden gelebileceğim bişey değil. Arkamdan beni çekiştirdikleri fikri beynimde şimşekler çaktırıyo belki ginahlarını alıyorum muhakkak ben de abartıyorumdur ama nem kaptım bir kere. Fedakarlıklarım mal mülk altın gibi şeylerde gözüm olmayışının kullanması beni fena gaddar olmaya itiyor bu da bana uygun bişey değil

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Maalesef ki nişanlınız annesiz büyüdüğü için ablası onu büyütmekle mükellef olmuş ve bu da büyük ihtimalle onu ablasına karşı daha da bu konularda sorumlu hissettiriyor ve söylemeden edemiyor. Ya da ablası bu konularda sürekli arkasında olduysa, annesizdir diye çok üstüne düştü bu yüzden bunların olması gayet doğal. Şahsen böyle birşey benim başıma gelseydi, bu konu da onu uyarırdım. Çünkü onunla aynı evi paylaşacak olan, herşeyi birlikte yapacak olan benim ve bu konularda bu şekilde yapması benim adıma yapmış olduğu saygısızca davranış olurdu. Ne olursa olsun, çiftler arasında geçen hiç birşey aileye söylenilmemeli çünkü aileler pireyi deve yapma taraftarı olur ve bu evliliğe fazlasıyla çatışmalar getirir. Öncelikle bu konuyu nişanlınla oturup konuş, ve ona bu şekilde yapmaya devam ederse evliliğinizi bitirecek raddeye bile getireceğini paylaş. Ve artık kendi hayatının olduğunu ve o hayatta seninde olduğunu bu yüzden ikinizin arasında olan şeylerin sadece birbirinizin bilmesi gerektiğini söyle. Seni üzen, seni kıran ne varsa içini dök. O ezimsenme olayına ise fazla takılma çünkü senin yapmış olduğun doğru bir şeydi karşı taraf bunu başka şekilde yoruyorsa Allah görüyor çıkarır yani bir yerden merak etme. Fakat dediğim gibi konuş onunla gerçekleri yüzüne vur. Ve cümlenin sonunda şunu mutlaka getir, eğer ki ben ablama sormadan yapamam illa ki herşeyden haberi olsun, bizim özelimiz olmamalı diyorsan şimdiden söyle bunu bana çünkü ben evlilikte olacak şeyleri gözümde canlandırıyorum bu yüzden hiç o yola girmeden geldiğimiz yoldan geri dönelim. Bunu dediğin de bu cümlen ona tokat gibi çarpacak ve eğer ki seviyorsa, sana değer veriyorsa zaten üzerine düşeni yapacaktır.

• Beğen
Reactions: Sohbetsever

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Ama canım evlenmeden bu kadar sinir strese girmişsin bazı şeyleri yoluna koymadan evlenmek senin için daha kötü olabilir . Tatlı dille anlatmaya çalış bu şekilde mutlu olamayacağınızı anlat tek yol konuşmaktan geçiyor bence ama tartışmadan kavgaya girmeden. Birde lütfen olayların senin kişiliğini değiştirmesine izin verme.

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Maalesef ki nişanlınız annesiz büyüdüğü için ablası onu büyütmekle mükellef olmuş ve bu da büyük ihtimalle onu ablasına karşı daha da bu konularda sorumlu hissettiriyor ve söylemeden edemiyor. Ya da ablası bu konularda sürekli arkasında olduysa, annesizdir diye çok üstüne düştü bu yüzden bunların olması gayet doğal. Şahsen böyle birşey benim başıma gelseydi, bu konu da onu uyarırdım. Çünkü onunla aynı evi paylaşacak olan, herşeyi birlikte yapacak olan benim ve bu konularda bu şekilde yapması benim adıma yapmış olduğu saygısızca davranış olurdu. Ne olursa olsun, çiftler arasında geçen hiç birşey aileye söylenilmemeli çünkü aileler pireyi deve yapma taraftarı olur ve bu evliliğe fazlasıyla çatışmalar getirir. Öncelikle bu konuyu nişanlınla oturup konuş, ve ona bu şekilde yapmaya devam ederse evliliğinizi bitirecek raddeye bile getireceğini paylaş. Ve artık kendi hayatının olduğunu ve o hayatta seninde olduğunu bu yüzden ikinizin arasında olan şeylerin sadece birbirinizin bilmesi gerektiğini söyle. Seni üzen, seni kıran ne varsa içini dök. O ezimsenme olayına ise fazla takılma çünkü senin yapmış olduğun doğru bir şeydi karşı taraf bunu başka şekilde yoruyorsa Allah görüyor çıkarır yani bir yerden merak etme. Fakat dediğim gibi konuş onunla gerçekleri yüzüne vur. Ve cümlenin sonunda şunu mutlaka getir, eğer ki ben ablama sormadan yapamam illa ki herşeyden haberi olsun, bizim özelimiz olmamalı diyorsan şimdiden söyle bunu bana çünkü ben evlilikte olacak şeyleri gözümde canlandırıyorum bu yüzden hiç o yola girmeden geldiğimiz yoldan geri dönelim. Bunu dediğin de bu cümlen ona tokat gibi çarpacak ve eğer ki seviyorsa, sana değer veriyorsa zaten üzerine düşeni yapacaktır.
Ama elimde en net olarak o yakaladığım mesaj var ve üstünden çok zaman geçti onun dışında sıradan onun normal gördüğü durumlar var dile getirdiğimden beni düşman gibi görüp daha çok uzaklaşıyor niyetimin duygusal olduğunu değil çatışma kıskançlık varmış gibi algılıyor. Şimdi o mesaj konusunu açıp omun üzerinden konuşsam ve söylediğin sözü eklesem taze olmadığı zamanında sessiz kaldıpım için kavgaya bahane arıyormuş bitirmeye çalışıyormuş gibi algılayacak

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Ama canım evlenmeden bu kadar sinir strese girmişsin bazı şeyleri yoluna koymadan evlenmek senin için daha kötü olabilir . Tatlı dille anlatmaya çalış bu şekilde mutlu olamayacağınızı anlat tek yol konuşmaktan geçiyor bence ama tartışmadan kavgaya girmeden. Birde lütfen olayların senin kişiliğini değiştirmesine izin verme.
Evet ki bi de evlenince herşeyin daha da monoton olması rahatlık gelmesi gibi bi durum var. Ben zamanında bi durum olunca ablası veya başkasına saygızlık yapmicamı alttan alcamı ama onunla aramın kötü olucanı çünkü köprü görevi görmesi gerektiğini söylemiştim. O bu durumları ufak tefek değişikliklerle gözümü boyayıp çözbileceğini sanıyor çünkü minik değişiklikler yaparak daha önce işin içinden sıyrılmışlığı var

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Evet ki bi de evlenince herşeyin daha da monoton olması rahatlık gelmesi gibi bi durum var. Ben zamanında bi durum olunca ablası veya başkasına saygızlık yapmicamı alttan alcamı ama onunla aramın kötü olucanı çünkü köprü görevi görmesi gerektiğini söylemiştim. O bu durumları ufak tefek değişikliklerle gözümü boyayıp çözbileceğini sanıyor çünkü minik değişiklikler yaparak daha önce işin içinden sıyrılmışlığı var
Saygını zaten hicbir zaman yitirme ama kesin sınırların olsun hangi konuda taviz vermeyeceğini söyle ki o da ona göre hareket etsin yoksa ilerde çok uğraşırsın o da ikinizi de yıpratır. Inşallah herşey istediğin gibi çözülür herkes mutlu olur.

• Beğen
Reactions: IcedWhiteChocolate
Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Sizi olmadığınız biri olarak düşünmeleri onların sorunu siz kendinizden emin olduğunuz sürece. Çok konuştum diyorsunuz, anlamayan birine anlatmak boş duvara anlatmaya benzer. Siz istediğiniz yöntemle karşıya kendinizi anlatmaya çalışsanız bile karşınızdaki anlamamak için ısrar ediyorsa artık kendinize olan saygınızı daha fazla yitirmemeniz için sınır çizersiniz. Değer görmediğiniz, anlaşılmadığınız yerde durmak ve bi şeyleri tek taraflı düzeltmeye çalışmak ancak sizi yorar ve bir çözüm getirmez.
Evet kesinlikle içinde bulunduğum durumu söylemişsiniz resmen. Asla derdimin duygusal olduğu beni anlamasını istediğimi kabul etmiyor kırıldığım zoruma giden şeyleri küçümsüyor. Normalde bana bi termosa çay demle parkta oturalım dese yeter çünkü beynim direk benle vakit geçirmek istşyo olarak algılar onu. Ama geçenlerde şarap içmeye gittik hoş bi mekana çünkü ayrılığın eşiğinden dönmek için ağzıma bir parmak bal çalmak istedi. Derdim sadece hoş vakit geçirmek nerde nasıl olduğu değil bunu anlamıyor. Tek gecede 500 tl para harcadık gereksiz. Ama ablası niye yesin parasını ben nazını çekiyorum ben yerim dedim ve acımadım. Ki ablası da evli çocuklu durumu gayet iyi. Ama evlilik arefesindeyiz hala ablasına eniştesine maddi destek oluyo. Neymiş efendim eniştesi onun ablasına yepenine bakıyormuş. Böyle mi mantık olabilir mi?

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Saygını zaten hicbir zaman yitirme ama kesin sınırların olsun hangi konuda taviz vermeyeceğini söyle ki o da ona göre hareket etsin yoksa ilerde çok uğraşırsın o da ikinizi de yıpratır. Inşallah herşey istediğin gibi çözülür herkes mutlu olur.
Umarım, çok teşekkürler 😌

• Beğen
Reactions: Zeynep

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com

Ama elimde en net olarak o yakaladığım mesaj var ve üstünden çok zaman geçti onun dışında sıradan onun normal gördüğü durumlar var dile getirdiğimden beni düşman gibi görüp daha çok uzaklaşıyor niyetimin duygusal olduğunu değil çatışma kıskançlık varmış gibi algılıyor. Şimdi o mesaj konusunu açıp omun üzerinden konuşsam ve söylediğin sözü eklesem taze olmadığı zamanında sessiz kaldıpım için kavgaya bahane arıyormuş bitirmeye çalışıyormuş gibi algılayacak
Şunu demeliyim ki, seven bir insan sevdiğinin yanında olmaya çalışır ve her daim onu anlamak için çabalar. Nişanlın sadece ablasını savunuyor ve nedense ablasına karşı seni savunamıyor. Bu ilişkiler iki taraflı olmalı. Yapacağı şey belli aslında seninle aranda olan şeyleri ablasına söylememek ki bu zaten olması gereken birşey. Anladığım kadarıyla sizin aranızda saygı ilişkileri yok çünkü nişanlın saygıyı bilseydi zaten gidip ablasıyla senin arkandan çekiştirme taraftarı olmazdı. Ve bir erkeğin bunu yapması bana göre çok ayıpca yarın birgün seninle sorunları olsa gidip ablasına şikayet eder herhalde yani bunlar aşırı sinir bozucu şeyler.

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Mizaç olarak da bağımlı bir tip olabilir annesinin vefatından sonra da ablaya aşırı bağlanmış olabilir. Dediğiniz gibi 30 yaşına gelmiş sınırlarını nasıl koruması gerektiği öğretilmemiş. Bence daha nişanlıyken bu şekilde ise evlendikten sonra daha fazlası devam edecektir çünkü ablası da saygı duyup hiç geri çekilmiyor. Siz ister nişanlınız olsun ister anne - babanız bir başkasına bi şey öğretemezsiniz anlatsanız bile o anda tamam diyip sonrasında yine bildiklerini okurlar. Kendileri bi şeyleri tecrübe etmeden anlamazlar. Bu rahatsız olduğunuz durumu o düzeltene kadar dile getirin ama ablasıyla arasını bozmak isteyen bir gelin imajı da vermemeye çalışın (gerçi vermeseniz bile o yöne çekebilirler) sadece ben diliyle anlatın hiçbir suçlama olmadan, bi özelimiz olsun veya buna sen kendin karar verebilirsin vs. Baktınız aynı davranışlarını sürdürüyor, beni yanlış anlamayın ama yol yakınken sevginizi de bi kenara koyup bence ayrılın. Bu dünyaya birilerini düzeltmeye gelmediniz sonuçta herkes kendi davranışından mesuldür. İlişkide netlik ve sağlam bir duruş gerekir. Bu gibi durumlarda, evlilik işleri daha da karmaşık hale getirebilir.
Ben de aynen öyle düşünüyorum. Evet insan değişmez çoğu huyu aynıdır ama mesela alınganlık kıskançlık vs gibi şeylerle evleneceğin insana onunla aranda özel kalması gerekn şeye saygının olmaması arkasından tamam dediğin halde bişeyi yine de yapman çok farklı bence bu ders alınıp değişebilecek bişey aklın yolu bir sonuçta ama ben daha 23 üme yeni girdim ve onun annesi öğretmeni değilim. Bu yaşta ona yol göstermeye çalışmak çok yoruyor.

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Evet kesinlikle içinde bulunduğum durumu söylemişsiniz resmen. Asla derdimin duygusal olduğu beni anlamasını istediğimi kabul etmiyor kırıldığım zoruma giden şeyleri küçümsüyor. Normalde bana bi termosa çay demle parkta oturalım dese yeter çünkü beynim direk benle vakit geçirmek istşyo olarak algılar onu. Ama geçenlerde şarap içmeye gittik hoş bi mekana çünkü ayrılığın eşiğinden dönmek için ağzıma bir parmak bal çalmak istedi. Derdim sadece hoş vakit geçirmek nerde nasıl olduğu değil bunu anlamıyor. Tek gecede 500 tl para harcadık gereksiz. Ama ablası niye yesin parasını ben nazını çekiyorum ben yerim dedim ve acımadım. Ki ablası da evli çocuklu durumu gayet iyi. Ama evlilik arefesindeyiz hala ablasına eniştesine maddi destek oluyo. Neymiş efendim eniştesi onun ablasına yepenine bakıyormuş. Böyle mi mantık olabilir mi?
Eniştesi kendi çocuğu ve eşine bakıyor diye nişanlın minnet mi duyuyor çok ilginç:)

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8

Şunu demeliyim ki, seven bir insan sevdiğinin yanında olmaya çalışır ve her daim onu anlamak için çabalar. Nişanlın sadece ablasını savunuyor ve nedense ablasına karşı seni savunamıyor. Bu ilişkiler iki taraflı olmalı. Yapacağı şey belli aslında seninle aranda olan şeyleri ablasına söylememek ki bu zaten olması gereken birşey. Anladığım kadarıyla sizin aranızda saygı ilişkileri yok çünkü nişanlın saygıyı bilseydi zaten gidip ablasıyla senin arkandan çekiştirme taraftarı olmazdı. Ve bir erkeğin bunu yapması bana göre çok ayıpca yarın birgün seninle sorunları olsa gidip ablasına şikayet eder herhalde yani bunlar aşırı sinir bozucu şeyler.
Evet gerçekten sadece ablasını savunuyor. Ben de benim açımdan bakmasını söylesem de anlamıyor. Kendim anneme karşı onun gözü önünde annem yanlış bişey yapınca çok kez annemi uyardım. 3. Kişi girmemeli annem dahi olsa yerini bilmeli. Bu çekiştirme olayı gerçekten beni aşırı itiyo yani şimşekler çakıyo resmwn beynimde deliye dönüyorum.

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Eniştesi kendi çocuğu ve eşine bakıyor diye nişanlın minnet mi duyuyor çok ilginç:)
Ben de dedim ki sen de el kızına bakacaksın o zaman sen el kızıyls geçiniyosun al şu parayı diyen olacak mı sana dedim ya mantık çok basit değil mi saçmalığa bakar mısın 😂

Zeynep

Dekan
5 Ağu 2022
130
2
56
28
Ben de dedim ki sen de el kızına bakacaksın o zaman sen el kızıyls geçiniyosun al şu parayı diyen olacak mı sana dedim ya mantık çok basit değil mi saçmalığa bakar mısın😂
Keşke öyle diyen birileri olsa 🙂🙂 ablasına destek çıkmak istiyor olabilir ama bahanesi komik yani eniştesi zaten onlara bakmak zorunda . Allah gönlüne göre versin canım yaşın da daha çok genç inşallah ileride pişman olacağın kararlar vermezsin.

Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Evet mantıksız. Nişanlınız kendisini artık ablasına borçlu mu hissediyor nedir. Asıl soruları bence ona sormak yerine kendinize sorun. Neden sürekli ayrılık eşiğine kadar getiren beni anlamamakta direten duygusal olarak yoksun birini tekrar tekrar alttan alıp kabul ediyorum kendime bunu neden yapıyorum? Belki onda küçüklüğünüzde yeteri kadar sizinle duygusal açıdan ilgilenmeyen ebeveyninizi görüyorsunuz? Sizin onu gerçekten sevdiğinizi düşünüyorum ama kendinize yeteri kadar değer vermiyorsunuz gibi. Lütfen kendinizi de sevin. Üç günlük dünyaya kahır çekmeye nişanlınız veya herhangi bir insan evladı sizi sevsin diye uğraşmaya gelmediniz. Sizi gecenin bu vakti bu kadar geren, derdinizi en son buraya yazıp kendi başınıza çözüm arattıran şey sevgi olamaz. Sevgi dediğimiz şey zorlamayla kavgayla gürültüyle değil, karşılıklı anlayışla yürür. Sevgi adı altında manipülasyonlara lütfen boyun eğmeyin. Sizi rahatsız eden durumları seviyorsunuz diye kendinizi çiğneyip kabul etmeyin. Belki de nişanlınız size bu dersleri öğretmek için hayatınıza girmiştir, dersini öğrendiğinizde de gidecektir🤷🏻‍♀️
Ben de bu durumun altında bişeyler olduğunu düşünüyorum zaten artık ama akışına bırakmaya çalışıyorum. Ben de gecenin bu saatinde bunlar yüzünden uyuyamamayı sevgi olarak adlandıramıyorum artık gerçekten çok çok haklısınız

• Beğen
Reactions: IcedWhiteChocolate

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Evet gerçekten sadece ablasını savunuyor. Ben de benim açımdan bakmasını söylesem de anlamıyor. Kendim anneme karşı onun gözü önünde annem yanlış bişey yapınca çok kez annemi uyardım. 3. Kişi girmemeli annem dahi olsa yerini bilmeli. Bu çekiştirme olayı gerçekten beni aşırı itiyo yani şimşekler çakıyo resmwn beynimde deliye dönüyorum.
Beni yanlış anlama ama şunun garantisini vererek konuşuyorum, birşeyler değişir niyetiyle sakın bu evliliğe girişme. Madem ki nişanlınla oturup konuşamıyorsun, yarın evlilik olduğun da bu durum senin için çok kötü bir hal alabilir ve bir eşin sözünün geçmemesi demek evin huzursuzluğu demek. Sen huzursuz olmak için evlenmiyorsun, eşinle birlikte yuva kurmak ve mutlu olmak için evleniyorsun. Bu yuva da üçüncü kişilerin yeri asla olmamalı ki eğer diyorsan, çok seviyorum ayrılırsak yapamam öncelikle bunu kabullenerek evlenmelisin. Ama sırf sevgi uğruna lütfen kendi değerinden olma. Ne olursa olsun herşeyden önce senin kendine verdiğin değer ve saygın gelir. Allah bazı dertleri önceden verir ki seçme şansın olsun diye. O yüzden çok iyi düşün olur mu?

• Beğen
Reactions: Brcccu ve Cgl
Konu Sahibi
Cgl

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Keşke öyle diyen birileri olsa 🙂🙂 ablasına destek çıkmak istiyor olabilir ama bahanesi komik yani eniştesi zaten onlara bakmak zorunda . Allah gönlüne göre versin canım yaşın da daha çok genç inşallah ileride pişman olacağın kararlar vermezsin.
Çok teşekkür ederim
Beni yanlış anlama ama şunun garantisini vererek konuşuyorum, birşeyler değişir niyetiyle sakın bu evliliğe girişme. Madem ki nişanlınla oturup konuşamıyorsun, yarın evlilik olduğun da bu durum senin için çok kötü bir hal alabilir ve bir eşin sözünün geçmemesi demek evin huzursuzluğu demek. Sen huzursuz olmak için evlenmiyorsun, eşinle birlikte yuva kurmak ve mutlu olmak için evleniyorsun. Bu yuva da üçüncü kişilerin yeri asla olmamalı ki eğer diyorsan, çok seviyorum ayrılırsak yapamam öncelikle bunu kabullenerek evlenmelisin. Ama sırf sevgi uğruna lütfen kendi değerinden olma. Ne olursa olsun herşeyden önce senin kendine verdiğin değer ve saygın gelir. Allah bazı dertleri önceden verir ki seçme şansın olsun diye. O yüzden çok iyi düşün olur mu?
Yok çok şükür ayrılırsak yapamam gibi körü körüne gitmeyecek kadar aklım başımda Allahtan. Benim istediğim de sevdiğim insanla sevdiğim şeyleri yaşamak. Evlenince düzelir durumuna da inanmıyorum. Sadece neden böyle oldu nerde bi yanlış var dihe çok sorguluyorum. Şimdi bile sağlıklı bi iletişim kuramadık 3 sene oldu daha çok yeni konuşabiliyoruz, yeni dinlemeye haklısın diyebilmeye başladı. Sadece bu durumun böyle olması gerektiğini kabullendi mi yoksa göz boyamak için mi böyle onu takip ediyorum şimdilik. Biteckse bile çocukca değil yetişkince sebepler sunabilmek istiyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar