Çaresizlik

öğretmenbey

Asistan
24 Ağu 2022
27
5
3
Hiçkimsenin benim kadar özel hayatım yüzünden psikolojik şiddete uğradığını düşünmüyorum. Dert yakınan yeni nesle verilen tavsiyeler bana verilmedi. Yaşları büyük ya, sözumona abilik/ablalık yapacaklar. Üniversite 2. sınıfa kadar alkol ve sigaram olmamasına rağmen yine de bu psikolojik şiddete uğruyordum. Çok konuşkan biri değilim, çünkü içimdekileri anlatırsam veya söz ya da davranışlarımdan dolayı istediğim mesleği yapmam engellenir diye korktum. Çok ses çıkarmazsam insanların gözünde iyi olarak görürüp yardım görürüm diye düşündüm. Ki gerçekten de özel hayat ve aile, arkadaş, iş hayatını keskin bir şekilde ayıran biriyim ama bu kadar temkinli hareket etmeme rağmen üstüme oynanan oyunlardan kurtulamadım. Sessizim diye güvenilmez oldum. Ben sessiz olurken insanları gözlemliyorum. Gözlemlerken nasıl hareket edeceğimi belirliyorum, çünkü bunu onlara söylediğimde bir şey demezler ki gerçekten bunu da denedim. Benden habersiz benimle ilgili plan yapıyorlar. Paranoyaksam söyleyin o psikiyatrist bozuntularına bana rapor verip devletten aylık almamı sağlasın, çünkü hayatımı idame ettirmem lazım. Ben ne ara bu kadar nefret ettirdim kendimden?

• Beğen
Reactions: iKnowWhoAreU

toprakvera

Asistan
31 Ağu 2022
27
12
3
İnsan unutan bir varlık. Bugün yerle bir ettiklerini yarin baş tacı ederler. İnsanların sizden nefret etmesi yada sizi sevmeleri aslına sizin davranışlarınıza çok da bağlı değil..iyi insanlar sevecek muhakkak bir taraf bulur kötü insanlarda nefret edecek bir taraf bulur.. sessiz kaliyorum demissiniz eğer düşünceleriniz bir canlıya zarar verecek türden şeyler değilse doğru bir şekilde ifade edebilirsiniz. Kimsenin cenneti ve cehennemi yok ne düşündüklerininde çok önemi yok. Pencereyi açın derin bir nefes alıp öyle düşünmeleri benim elimde değil benim kontrolüm ve gücüm dışında o öyle öyle düşünüyor diyip insanları kötü duygularıyla başbasa bırakın.. yarin başlayacak güne yeni sifirdan bir gün olarak sadece kendiniz için tekrardan baslayin.

• Beğen
Reactions: Zeynep

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar