Boy Uzaması Için Ne Yapmalıyım

Aranest

Üyecik
19 Eki 2022
1
0
1
Ben 15 yaşındayım boyum 154, genelde kızlarda regl sonrası boy uzaması durur / yavaşlar tarzı söylemler oluyor en azından 160 olmak istiyorum bunun için ne yapabilirim? Boyum daha uzar mı yani bilmiyorum uzaması için egzersizler yapıyorum süt ürünleri tüketiyorum sağlığıma da dikkat ediyorum, ama boyum kısa diye fazla zayıf olmak zorunda gibi hissediyorum sonuçta kısa boy daha toplu duruyor uzun boya kıyasla. 42 kiloya kadar düştüm ve bir tür yeme bozukluğu oluştu artık kilo bile alamıyorum ve yemek yemediğim için boyuma ve gelişimime de bir katkısı olmuyor. Sadece boyumun biraz daha uzun olmasını istiyorum kısacası bu konu ile ilgili ne yapabilirim?

Sohbetsever

Doçent
23 Ağu 2022
32
15
8
İlk olarak şunu söyleyeyim, kızlarda regl sonrası boy uzaması durur gibi bir cümle kurulamaz. Her kızın yapısı farklıdır ve boy uzama dönemleri de değisebilir. Kendi adıma konuşmak gerekirse 18 yaşından sonra boy uzamam durdu.

Boyunu çevresel faktörlerle uzatmaya çalışman çok normal ama bu konuda en etkili şey genler. Ailenden sana genlerle geçen bir boy potansiyelin var, hiçbir zaman genlerine kodlanmamış bir seviyede olamazsın. Yine de sağlıklı beslenip düzenli uyur ve spor yaparsan bu potansiyelin en üst seviyelerine çıkabilirsin.

Kilona gelince, önemli olan nasıl gözüktüğü değil yaşına ve boyuna göre nasıl olması gerektiği. İnternetten indekslere bakabilirsin bunun için. Ama yukarıda da yazdığım gibi boyuna katkısı olması için sağlıklı beslenmen gerekiyor. Az yiyerek (mesela günde 2 öğün) kilo verebilirsin tabii ama yediklerin sağlıklı ve yararlı olmalı

sada

Asistan
28 Eki 2022
4
2
3
Ben 15 yaşındayım boyum 154, genelde kızlarda regl sonrası boy uzaması durur / yavaşlar tarzı söylemler oluyor en azından 160 olmak istiyorum bunun için ne yapabilirim? Boyum daha uzar mı yani bilmiyorum uzaması için egzersizler yapıyorum süt ürünleri tüketiyorum sağlığıma da dikkat ediyorum, ama boyum kısa diye fazla zayıf olmak zorunda gibi hissediyorum sonuçta kısa boy daha toplu duruyor uzun boya kıyasla. 42 kiloya kadar düştüm ve bir tür yeme bozukluğu oluştu artık kilo bile alamıyorum ve yemek yemediğim için boyuma ve gelişimime de bir katkısı olmuyor. Sadece boyumun biraz daha uzun olmasını istiyorum kısacası bu konu ile ilgili ne yapabilirim?
Maden suyu iç. Her gün 1 veya 2 tane iç. Fayda ediyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar