Bitcoin Vs Altın

zeynep99

Asistan
13 Ağu 2022
16
5
3
Şu Zamanda ekonomik olarak herkes sıkıntı da ve parasını altın yerine bitcoine yatırım yapanlar var. Bence bitcoin yerine altına yatırım yapın altın hiçbir zaman kayıp etmez Ama bitcoinde inişli çıkışlı sürekli tehlikeli oyunlar dönüyor

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
1. Çeyrekte beklenen ekonomik politikalarla beraber tahvillerde bir düşüş olacak ve çoğu insanın bu borsadan çıkıp cryptoya geçeceğini düşünüyorum böylelikle bir artış olabilir. Biz halkımızın her zaman güvenli limanı altındır ama eğer bu işlerden anlıyorsanız ben crypto öneririm.
Dipnot: Yaptığım analizlere ve okuduğum haberlere göre 4. Çeyrekte bir düşüş olacağını düşünüyorum.
Bunların hiç biri yatırım tavsiyesi değildir sadece benim kendi görüşlerim :)

prometheus

Doçent
7 Ağu 2022
102
20
18
Kendin için önemli olmayan bir parayı bitcoin'e yatırıp paranı geliştirebilirsin. Mesela bir çocuk için 1000 lira çok büyük bir paraysa, onun 100 tl sini akıllı bir yatırım için ayırabilir. Hepsini aynı coin'e de yatırmaya gerek yok. Farklı coin'lere az az yatırım yaparak kendini güvenceye alabilirsin. Hadi Cyrpto uygulaması para yatırıp, cyrpto'ya yatırdığın parayı 1 tl zararla türk lirası cinsinden çekmene izin veriyor. Eğer bu işe basit bir başlangıç yapmak isterseniz tavsiye edebilirim ( galiba 10 12 tane coin çeşidi var şimdilik)

sizofrentirtil

Üyecik
23 Ağu 2022
7
0
1
Altın ile bitcoin'in genel olarak pek de karşılaştırılabilir kategorilere ayrılabileceğini düşünmüyorum. Her ne kadar ikisinin de belirli bir arzı olsa da manipüle edilebilirlik açısından bitcoin kötü bir durumda. Ve şöyle düşünüyorum, rezerv olarak Bitcoin'i şu anlık sadece El Salvador tanıyor. Dolayısıyla rezerv emtia olamıyor, olsa bile savaş gibi kriz zamanlarında negatif yönde etkilenip manipüle edilme olasılığı çok yüksek. Ancak altın yıllardır rezerv emtia olarak tanınıyor, kriz ve savaş zamanlarında mal ve hizmet ithalatında kullanılabilir. Altın genel olarak paranın değerini korumaya olanak tanırken bitcoin riskli bir yatırım aracı, ana paran katlanabilir de, değer kaybedebilir de. Bu açıdan aynı kategoriye koyulmasını doğru bulmuyorum. Yatırım konusunda ise görüş verebilecek bir birikime sahip değilim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar