Aradığınız Aşkı Asla Bulamayıp Sırf Şartlardan Dolayı Aşık Olmadığınız Biriyle Evlenecek Olmaktan Korkmuyor Musunuz ?

Azadks

Asistan
8 Ağu 2022
5
9
3
İstanbul
Neredeyse hepiniz derin bir aşk yaşamak ve bu büyüleyici aşkı bir birliktelikle taçlandırmak istiyorsunuz. Hakkınızda. Peki etrafınızdaki her 10 çiftten kaçı birbirine gerçekten aşık (hala)? Yada kaçı gerçekten çok sevdiği biriyle evlendi ? Gözünüzü açın, büyüyorsunuz ve hayatın anca başınıza geldiği zaman reddedemeyeceğiniz gerçekleri var. Yanınızda yatan kişiye aşk dolu bakamadan ölmekten korkmuyor musunuz ?

Sohbetsever

Doçent
23 Ağu 2022
32
15
8
Şahsen benim böyle bir sorunum yok. Seveceğim kişiyi tamamen beynimle seçip evlendikten sonra aşık olma taraftarıyım. Böylece hem yitip giden aşk korkusu olmaz hem de mantıksal onayımı aldığı için güvenle sevebilirim

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Azadks

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Şahsen benim böyle bir sorunum yok. Seveceğim kişiyi tamamen beynimle seçip evlendikten sonra aşık olma taraftarıyım. Böylece hem yitip giden aşk korkusu olmaz hem de mantıksal onayımı aldığı için güvenle sevebilirim
Bu konuda sizin ve gelecekteki eşiniz adına üzgünüm aşk değil mantık evliliği tarafındasınız. Bana göre eşiniz bunu bilmiyorsa bu bir yalandan ibaret olur ama eşiniz biliyorsa bunun iş anlaşmasından farkı olmaz.
Koskoca ömrünüzü vereceğiniz aynı yastığa baş koyup yüzüne bakacağınız kişi yıllarca (çünkü aşık olmak hemen olacak bir şey değil) onu sevmediğinizi bilse sonrasında sizin deyiminizle sevseniz bile bir şey fark etmeyecek ki bence yıllar sonrasında bu sevmek değil büyük ihtimalle alışmak olur.

• Beğen
Reactions: Azadks

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Neredeyse hepiniz derin bir aşk yaşamak ve bu büyüleyici aşkı bir birliktelikle taçlandırmak istiyorsunuz. Hakkınızda. Peki etrafınızdaki her 10 çiftten kaçı birbirine gerçekten aşık (hala)? Yada kaçı gerçekten çok sevdiği biriyle evlendi ? Gözünüzü açın, büyüyorsunuz ve hayatın anca başınıza geldiği zaman reddedemeyeceğiniz gerçekleri var. Yanınızda yatan kişiye aşk dolu bakamadan ölmekten korkmuyor musunuz ?
Aşk diye bir duygunun varlığına inanırım ama hani derler ya ooo o dedemin nenemin zamanındaydı... ha işte ben o cümleyi tam da burada kullanırım.
Önceden insanlar ihtiyaçları için sever ve evlenirlerdi beraber zorluklara katlanarak her gününde beraber olurlardı.
İşte her gününde destek olup birbirlerinin ihtiyaçlarını giderdikleri için mutlulardı ve aralarındaki bağlar kuvvetlenirdi.
Bu zamanda artık insanlar iğrenç ihtiyaçlarını karşılayacak bir sürü yol buldu. Sadece bir insanı sevdi diye (sahte aşk) evleniyorlar ee sonuçta ben ihtiyacımı başka yollarla da karşılarım diye düşünenler en küçük zorlukta pes etti o sahte aşk duygusuna tutmaya bile çabalamadı ama dediğim gibi gerçek aşk anneannemin dedem öldüğü zaman söylediği gibi bir aşktı
O benim can yoldaşımdı, baş tacımdı nasıl ağlamayayım...

Özet olarak aşk sevmektir; sevmek ise pes etmemektir.
Umarım namusuyla güzel ahlakıyla seven, candan seven insanlar ile karşılaşırsınız.

Sohbetsever

Doçent
23 Ağu 2022
32
15
8
Bu konuda sizin ve gelecekteki eşiniz adına üzgünüm aşk değil mantık evliliği tarafındasınız. Bana göre eşiniz bunu bilmiyorsa bu bir yalandan ibaret olur ama eşiniz biliyorsa bunun iş anlaşmasından farkı olmaz.
Koskoca ömrünüzü vereceğiniz aynı yastığa baş koyup yüzüne bakacağınız kişi yıllarca (çünkü aşık olmak hemen olacak bir şey değil) onu sevmediğinizi bilse sonrasında sizin deyiminizle sevseniz bile bir şey fark etmeyecek ki bence yıllar sonrasında bu sevmek değil büyük ihtimalle alışmak olur.
Bu sizin fikriniz. Ben insanlara hemen bağlanabilen biriyim. Eğer birini eş statüsüne getirirsem de tüm sevgimi rahatça ona verebileceğime eminim. Asıl, bu kadar kolay seven ve bağlanan birinin kendine çevresindeki herkese aşık olma izni vermesi saçmalık olur. Yani tabii ki birine aşık olabilirim ama önce beynimin bu kişiyi onaylaması gerekir. Bunu yapmazsam yıkıntıdan ayağa kalkamam ki...

• Beğen
Reactions: nis

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Bu sizin fikriniz. Ben insanlara hemen bağlanabilen biriyim. Eğer birini eş statüsüne getirirsem de tüm sevgimi rahatça ona verebileceğime eminim. Asıl, bu kadar kolay seven ve bağlanan birinin kendine çevresindeki herkese aşık olma izni vermesi saçmalık olur. Yani tabii ki birine aşık olabilirim ama önce beynimin bu kişiyi onaylaması gerekir. Bunu yapmazsam yıkıntıdan ayağa kalkamam ki...
Haklısınız, umarım istediğiniz gibi bir hayat yaşarsınız

Mehmetk

Dekan
27 Ağu 2022
107
37
28
30
Eskişehir
Ben aşka artık inanmıyorum. Ama davranışı huyu kendisi düzgün birisi ile evlenirdim belki. Ancak artık evliliğin bana göre olduğunu düşünmüyorum da. Yaptığım onca şeye göre de degerliyim biraz ve evliliğe gerek görmüyorum

nis

Dekan
24 Ağu 2022
141
1
68
28
18
Ben aşka artık inanmıyorum. Ama davranışı huyu kendisi düzgün birisi ile evlenirdim belki. Ancak artık evliliğin bana göre olduğunu düşünmüyorum da. Yaptığım onca şeye göre de degerliyim biraz ve evliliğe gerek görmüyorum
önceki mesajlara göre ilerleme var :) değerli olduğunuzun farkına varmanıza sevindim. Umarım karşınıza sizin gibi kendini geliştirmeye açık insanlar çıkar

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Tamamen kişinin bakış açısına bağlı. Her insanın sevgi statüsü farklıdır bana göre. Kimisi aklını kullanmadan sadece kalben gözü kapanırcasına sever. Kimisi de olacaklara rağmen farkındalıkla sevip, kollamayı tercih eder. Demem o ki karşıda ki kişiye karşı özel bir his beslemek önemlidir şahsımca. Herşey gibi sen de aynısın dersen, ve zamanla sıkılmak yerine tanıdıkça farklılıklarını göz önüne alıp vay be gerçekten de tanımadığım birçok yönleri var demek ve onunla eğlenmek için birçok yolları tercih etmek tamamen sana bağlı. İnsanın içinde olmalı sevmek. Sadece sevmekle değil de, saygısı da olmalı en önemlisi. Çünkü saygı ; iki kişinin de duygularını öne alarak nasıl hareket etmeleri gerektiğini belirler. Arada inatçılık olmadan, kırıcı sözler olmadan, nahifçe olayı çözmeyi hedefler. Karşılıksız olan hiçbir şeyin zaten sonu gelmez. Önemli olan ne olursa olsun, iki kişinin beraber çıktıkları o yolu sonuna kadar hayatın değişik yanlarıyla keşfedip, yaşamayı yeğlemek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar