Allah'a Emanet?

JRoj

Asistan
21 Ağu 2022
22
10
3
Güvensiz bir durumda Allah'a emanet dediğimizde anlaşılan şey güvensiz durum olduğumu yoksa Allah'a emanet yani güvende anlamı mı? İşyerinde bir arkadaş ile bu konuda anlaşamadık, ben diyorum kötü anlıyor herkes, sen iyi niyetle söylesende kötü çağrışım olduğu için öyle durumlarda bu cümleyi kullanmadan iyi olur, arkadaşta ben iyi niyetle söylüyorum diyor. Sizce hangisi doğru?

• Beğen
Reactions: atesmelegi

atesmelegi

Asistan
2 Eki 2022
18
6
3
Biraz öznel bakış açısına gore değişen bir durum sanki. Ama sadece guvensiz durumda da kullanılmıyor. Bazen bir arkadaşınla karşılaşırsin o giderken hadi allaha emanet dersin. Biraz hani allah yanında olsun, seni gozetsin kaza beladan korusun anlami var . Yani aslinda allaha emanet guvensiz bir durumdan cok devamli güvende kalmasi dilegi gibi. Benim algımda

• Beğen
Reactions: Sohbetsever
Konu Sahibi
J

JRoj

Asistan
21 Ağu 2022
22
10
3
Biraz öznel bakış açısına gore değişen bir durum sanki. Ama sadece guvensiz durumda da kullanılmıyor. Bazen bir arkadaşınla karşılaşırsin o giderken hadi allaha emanet dersin. Biraz hani allah yanında olsun, seni gozetsin kaza beladan korusun anlami var . Yani aslinda allaha emanet guvensiz bir durumdan cok devamli güvende kalmasi dilegi gibi. Benim algımda
Sadece riskli durumda kullanıldığında ne anlaşılıyor?

Sohbetsever

Doçent
23 Ağu 2022
32
15
8
Bu ifade genelde bir şeyi ya da birini Allah'a emanet etmek istediğinde kullanılır, güvende olmasını temenni etmek anlamında. Ama güvende olmayacağından emin olduğunuz bir durumda sesinizde îma ve alay barındırarak derseniz elbette insanlar da olumsuz algılar. Yani önemli olan durumun ne kadar tehlikeli olduğu değil, sizin ses tonunuzdur. Teslimiyetle söylenenle alayla söylenen arasındaki fark belli olur

• Beğen
Reactions: JRoj

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar