¯\_(ツ)_/¯

Aran

Üyecik
31 Ağu 2022
4
0
1
Merhabalar benim boyum 154 kilom 42 çevremdeki herkes zayıf olduğumu daha da zayıflarsam hasta olacağımı vesaire söylüyorlar ama boyum kısa olduğu için biraz daha zayıflasam fena olmaz diye düşünüyorum ve gün içerisinde neredeyse hiçbir şey yemiyorum düzenli spor yapıyorum. Yapmamam mı gerekiyor? Yani bilmiyorum her yerde boyuma göre ideal sonuç çıkıyor şahsen bende kendimi çok da kilolu görmüyorum ama bilmiyorum ne yapmam gerekiyor sizce? Bu kilo meselesi bende bir takıntı haline mi geldi? bilmiyorum önceden 52 kiloydum yaklaşık 10 kilo verdim ve bir türlü tatmin olamıyorum.

MEP

Moderatör
Moderatör
Premium Üye
27 Ağu 2022
61
31
18
22
Anokresiya'nız mı var? Yoksa bedeninizi mi begenmiyorsunuz?

Unutmayin sizi siz yapan gorunusunuz bedeniniz degildir. Tabi ki daha iyi bir vucudu yada oranlari hakediyorsunuz.

Ama sizi siz yapan kisiliginizdir

Wvant

Deniz
6 Ağu 2022
144
48
28
Bence takıntılı olmamalısınız öncelikle sizi siz yapan karakterinizdir ve bana göre kilonuz boyunuz gayet orantılı tabii sağlık durumu nedir kas oranı yağ oranı falan nedir bilmiyorum onları ayarlayın bir diyetisyene görünün onlar sizin için sağlıklı olan kilo nedir söylerler pna göre ilerlersiniz ve daha fazla kilo verip rüzgar çıkınca cebinize taş doldurmak istemezsiniz bence :)

• Beğen
Reactions: Zeynep

Lia

Premium Üye
Premium Üye
21 Ağu 2022
279
2
136
43
27
www.tumblr.com
Merhabalar benim boyum 154 kilom 42 çevremdeki herkes zayıf olduğumu daha da zayıflarsam hasta olacağımı vesaire söylüyorlar ama boyum kısa olduğu için biraz daha zayıflasam fena olmaz diye düşünüyorum ve gün içerisinde neredeyse hiçbir şey yemiyorum düzenli spor yapıyorum. Yapmamam mı gerekiyor? Yani bilmiyorum her yerde boyuma göre ideal sonuç çıkıyor şahsen bende kendimi çok da kilolu görmüyorum ama bilmiyorum ne yapmam gerekiyor sizce? Bu kilo meselesi bende bir takıntı haline mi geldi? bilmiyorum önceden 52 kiloydum yaklaşık 10 kilo verdim ve bir türlü tatmin olamıyorum.
İnsan, kilo verme hırsına büründüğü zaman sanki bu daha da özgüvenini tavan yapacakmış hissine büründürüyor ve devam etmek istiyor. Kilo verdikçe daha fazla veresi geliyor yani bu el de olmayan birşey aslında. Fakat bunu durdurmanın bir yolunu bulmalısınız çünkü o hırsınız zaman geçtikçe sizin sağlığınızı ve bağışıklık sisteminizin çökmesini sağlıyor. Lütfen aynaya şöyle bir geçin ve kendinizi aşırı kilo vermiş, herhangi görünüme sahip olmayan birisi olarak hayal edin. Sizin gözünüzü bürüyen o hırs sizi güzelleştirmek için mi yoksa daha da güzelliğinizi elinden almak için mi çabalıyor bir düşünün. Demem o ki güzellik uğruna kendi bedenimizden olmaktansa, gerçekten güzel olduğumuzun farkına varıp sağlığımıza iyi bakalım. İradeniz size bağlı, bunu yönlendirecek kişi sizsiniz ve bu dediklerimi düşünerek lütfen iradenizi doğru yere yönlendirin. ✨😊

Son düzenleme:
  • Beğen

Cgl

Doçent
22 Ağu 2022
55
19
8
Herşeyden önce sağlık lütfen sağlığını tehlikeye atacak hiç bişry yapma. Sporu besinle desteklediğinde çok güzel olur, verimli sonuçlar alırsın. Ama spor yapmaktaki algın amacın zayıflamak değil vücudunu güçlendirmek dinç tutmak ve sağlıklı yaşam olmalı. Vücut kitle indeksini hesaplayabilirsin mesela kaç kilo olursan tehlikeli olur diye araştırabilirsin. Kilo deyince de aklına sadece yağ gelmesin spor da yapıyormuşsun kas kütlen daha fazladır muhtemelen. 30 kiloya düştüğünde daha güzel olacakmışsın gibi bi algın varsa eğer yağlı kilolu olmaktan korktuğun kadar incecik bi deri bi kemik olmaktan da korkmalısın. Her şeyin bi standardı vardır. Sınırı korumaya çalış lütfen. Profesyonel destek alıp daha net bilgilenebilirsin, tatmin edecektir.

• Beğen
Konu Sahibi
Aran

Aran

Üyecik
31 Ağu 2022
4
0
1
Bence takıntılı olmamalısınız öncelikle sizi siz yapan karakterinizdir ve bana göre kilonuz boyunuz gayet orantılı tabii sağlık durumu nedir kas oranı yağ oranı falan nedir bilmiyorum onları ayarlayın bir diyetisyene görünün onlar sizin için sağlıklı olan kilo nedir söylerler pna göre ilerlersiniz ve daha fazla kilo verip rüzgar çıkınca cebinize taş doldurmak istemezsiniz bence :)
Annemin tanıdığı bir diyetisyen vardı onunla görüşmüştüm bana kilo almam gerektiğini vesaire söylemişti, aslında yağ oranım falan da az çok dolgun durmuyorum ama boyuma çok takıntılıyım, daha uzun boylu olanları gördüğümde daha zayıf duruyorlar tabi bende zayıfım ama onlar daha güzel görünüyor gözüme. Aslına bakılırsa herkes çok zayıf olduğumu söylüyor ama bir türlü kendimi beğenmiyorum belki de ideal kilomun altında olduğum için kendime güzel gelmiyorumdur ama daha zayıf olursam her şey daha iyi olacak gibi. Bilmiyorum sanırım takıntı yaptım bunu
İnsan, kilo verme hırsına büründüğü zaman sanki bu daha da özgüvenini tavan yapacakmış hissine büründürüyor ve devam etmek istiyor. Kilo verdikçe daha fazla veresi geliyor yani bu el de olmayan birşey aslında. Fakat bunu durdurmanın bir yolunu bulmalısınız çünkü o hırsınız zaman geçtikçe sizin sağlığınızı ve bağışıklık sisteminizin çökmesini sağlıyor. Lütfen aynaya şöyle bir geçin ve kendinizi aşırı kilo vermiş ve herhangi görünüme sahip olmayan birisi olarak hayal edin. Sizin gözünüzü bürüyen o hırs sizi güzelleştirmek için mi yoksa daha da güzelliğinizi elinden almak için mi çabalıyor bir düşünün. Demem o ki güzellik uğruna kendi bedenimizden olmaktansa, gerçekten güzel olduğumuzun farkına varıp sağlığımıza iyi bakalım. İradeniz size bağlı, bunu yönlendirecek kişi sizsiniz ve bu dediklerimi düşünerek lütfen iradenizi doğru yere yönlendirin. ✨😊
Sanırım gerçekten de takıntı haline geldi, gün geçtikçe kilo veriyorum yeme isteğim kalmıyor özellikle ailem bu konuda çok şikayetci sürekli yemem için zorluyorlar eğer böyle giderse gerçekten hasta olursun gibisinden şeyler. Ama bir türlü kendime yaranamıyorum 52 kiloydum 48 oldum olmadı 46 - 45-43-42 diye devam ediyor, açıkcası bende merak ediyorum ne zaman kendimi güzel bulacağım nereye kadar daha böyle gidecek
Anokresiya'nız mı var? Yoksa bedeninizi mi begenmiyorsunuz?

Unutmayin sizi siz yapan gorunusunuz bedeniniz degildir. Tabi ki daha iyi bir vucudu yada oranlari hakediyorsunuz.

Ama sizi siz yapan kisiliginizdir
Yemek yememde önceden hiçbir sıkıntı yoktu ama kilo vermeye başladıkça yemeklerden soğuduğumu hissettim ve bir şeyler yedikçe çok rahatsız olmaya başladım herhangi bir yeme bozukluğum olduğunu düşünmüyorum ama zaman geçtikçe yemeklerden uzaklaşmaya başlıyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar