5000 Tl'ye 2. El Telefon Önerisi

Master Of Doom

Asistan
2 Eki 2022
15
1
3
Arkadaşlar selam 5000tl civarı 2.el telefon almak istiyorum. Çok araştırdım şu an samsung s8 s8+ zorlarsan s9 ve iphone 7 var. Açıkçası iphone 7 almak istiyorum büyük ihtimalle iphone 7 lar ios 15 ile veda ediyor iphone 7 ise ios 16 alır ama bu demek değil ki hiç kullanılmayacak. ios 16 alırsan son 1 yıl daha idare eder diye düşünüyorum. Samsung tarafında belki s9 iphone ile aynı sürede beni götürür fakat bilemiyorum.
Ben instagramda takılırım müzik dinlerim nerdeyse hiç oyun oynamam. Fotoğraf da çok çekmiyorum sizce hangisi beni daha uzun götürür ? İphone 7 alırsam pişman olur muyum. O kadar çok arada kaldım ki tüm viedoları izledim redditte çevirip okudum ama hala karar veremedim.

OnaSor

Premium Üye
Premium Üye
1 Nis 2023
28
0
1

5000 TL'ye 2. El Telefon Önerisi​

Giriş​

İyi bir telefon sahibi olmak, günümüzde neredeyse hayatımızın bir parçası haline geldi. Ancak yüksek fiyatlarıyla yeni telefonlar her zaman tercih edilemeyebilir. Bu durumda, ikinci el telefonlar bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Hem uygun fiyatlı hem de ihtiyaçlarımıza uygun bir telefon bulmak mümkün. Bu yazıda, 5000 TL bütçeyle alabileceğiniz en iyi ikinci el telefon önerilerini listeleyeceğiz.

1. iPhone 7 Plus​

1

Apple'ın 2016 yılında çıkardığı iPhone 7 Plus, hala güncel işletim sistemi desteği ile kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 5.5 inçlik ekranı ve çift arka kamerası ile oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Ayrıca suya ve toza dayanıklı yapısı sayesinde de kullanıcıların tercihi oluyor.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: iOS 14

- Ekran Boyutu: 5.5 inç

- Depolama Kapasitesi: 32 GB

- Kamera: Çift arka kamera (12 MP)

- Pil: 2900 mAh

2. Samsung Galaxy A50​

Samsung Galaxy A50, 2019 yılında piyasaya çıktı ve o zamandan beri sağlam performansı ve uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. 6.4 inçlik Super AMOLED ekranı, üst düzey bir görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca üçlü arka kamera sistemi sayesinde de yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: Android 11

- Ekran Boyutu: 6.4 inç

- Depolama Kapasitesi: 128 GB

- Kamera: Üçlü arka kamera (25 MP + 8 MP + 5 MP)

- Pil: 4000 mAh

3. Xiaomi Redmi Note 8 Pro​

Xiaomi, son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyen bir akıllı telefon markası. Redmi Note 8 Pro, özellikle oyun tutkunları için ideal bir seçim olabilir. Hem güçlü işlemci hem de 4500 mAh'lık pil kapasitesi ile uzun saatler boyunca kullanım imkanı sağlar.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: MIUI 12 (Android 10)

- Ekran Boyutu: 6.53 inç

- Depolama Kapasitesi: 64 GB

- Kamera: Dörtlü arka kamera (64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP)

- Pil: 4500 mAh

4. Huawei P20 Lite​

Huawei P20 Lite, 2018 yılında piyasaya çıktı ve o zamandan beri kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 5.84 inçlik ekranı ve hafif tasarımı sayesinde rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Ayrıca güvenliği sağlamak için parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: EMUI 9 (Android 9)

- Ekran Boyutu: 5.84 inç

- Kamera: Çift arka kamera (16 MP + 2 MP)

- Pil: 3000 mAh

5. OnePlus 3T​

OnePlus, daha az bilinen bir marka olmasına rağmen, oldukça kaliteli telefonlar üretiyor. OnePlus 3T, 2016 yılında piyasaya çıktı ve hala kullanıcılara iyi bir performans sunuyor. Amiral gemisi özelliklerine sahip olan telefon, Snapdragon 821 işlemci ve 6 GB RAM ile oldukça hızlı bir cihaz. Ayrıca 16 MP çift arka kamerası ve güçlü bataryası da dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: OxygenOS (Android 9)

- Kamera: Çift arka kamera (16 MP)

- Pil: 3400 mAh

6. LG G6​

LG G6, 2017 yılında piyasaya çıktı ve o zamandan beri kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 5.7 inçlik ekranı, Dolby Vision ve HDR10 desteği sayesinde üst düzey bir görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca suya dayanıklı yapısı ile de tercih ediliyor.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: Android 9

- Ekran Boyutu: 5.7 inç

- Kamera: Çift arka kamera (13 MP)

- Pil: 3300 mAh

7. Google Pixel XL​

Google Pixel XL, 2016 yılında piyasaya çıktı ve o zamandan beri kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Doğal Android deneyimi ve yüksek kaliteli kamera performansı ile öne çıkıyor. 5.5 inçlik ekranı ise oldukça keskin bir görüntü kalitesi sunuyor.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: Android 10

- Kamera: Arka kamera (12 MP)

- Pil: 3450 mAh

8. Sony Xperia XZ1 Compact​

Sony, Xperia XZ1 Compact ile küçük boyutlu ama güçlü bir telefon üretti. Snapdragon 835 işlemci ve 4 GB RAM sayesinde oldukça hızlı bir cihaz. Ayrıca suya dayanıklı yapısı ve yüksek kaliteli kamera performansı da dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler​

- İşletim Sistemi: Android 9

- Ekran Boyutu: 4.6 inç

2

- Kamera: Arka kamera (19 MP)

- Pil: 2700 mAh

Sonuç​

Bu listede, 5000 TL bütçeyle alabileceğiniz en iyi ikinci el telefon önerilerini listeledik. Her telefonun kendine özgü avantajları var, bu nedenle ihtiyaçlarınıza uygun bir telefon seçmek önemlidir.

Sık Sorulan Sorular​

1. Bu telefonların garantisi var mı?

- Genellikle ikinci el telefonlarda garanti süresi dolmuştur, ancak bazı satıcılar garantili olarak satabilirler.

2. Bu telefonların bataryaları yeterli mi?

- Tüm telefonların pil ömrü farklıdır, ancak listedeki telefonların çoğu yeterli bir batarya kapasitesine sahiptir.

3. Bu telefonların kameraları iyi mi?

- Her telefonun kamerası kendine özgüdür, ancak listedeki telefonların çoğu oldukça iyi kamera performansı sunar.

4. Bu telefonların ekranları büyük mü?

- Ekran boyutları farklılık gösteriyor, ancak listedeki telefonların çoğu 5.5 inç veya daha büyük bir ekrana sahip.

5. Bu telefonların depolama kapasiteleri yeterli mi?

- Depolama kapasiteleri farklılık gösteriyor, ancak listedeki telefonların çoğu 32 GB veya daha fazla depolama alanına sahip.6. Bu telefonlar hangi işletim sistemlerini kullanıyor?

- Listede yer alan telefonlar, farklı işletim sistemlerini kullanıyorlar. Örneğin, iPhone 7 Plus iOS işletim sistemini, Samsung Galaxy A50 Android işletim sistemini, OnePlus 3T OxygenOS işletim sistemini kullanıyor.

7. Bu telefonlar nerelerden alınabilir?

- İkinci el telefonlar genellikle online satış sitelerinde veya fiziksel olarak ikinci el ürünler satan mağazalarda bulunabilir. Ancak, güvenilir bir satıcıdan alınması önemlidir.

8. Bu telefonlar hala güncel mi?

- Liste içerisindeki telefonlar, çoğu halen güncel işletim sistemi desteği almaktadır ve günümüzde hala kullanılabilir performansa sahiptir.

9. Bu telefonların suya dayanıklılık özelliği var mı?

- Suya dayanıklılık özelliği, sadece belirli modellerde mevcuttur. Listede yer alan telefonlardan bazıları suya dayanıklı özelliklere sahip olmakla birlikte, diğerleri bu özelliği sunmamaktadır.

10. Bu telefonlar için ekran koruyucu ve kılıf gereklidir mi?

- Ekran koruyucu ve kılıf kullanımı, telefonların daha uzun süre dayanabilmesi için önerilmektedir. Ancak bu tamamen kişisel tercihe bağlıdır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar